Új hozzászólás Aktív témák

  • 6absbulldog

    tag

    Egy kis összefoglaló vélemény a Cyberpunk 2077 VR-ról annak, aki esetleg gondolkodik a kipróbálásán.

    Amennyire vártam és meg voltam győződve, hogy ez ütni fog, sajnos annyira nagy a csalódás. Két dolog miatt nem működik nálam (nem technikai értelemben - jöttek azóta update-ek a VR modhoz, az már okés).

    Az egyik az immerzió. Amíg egyedül vagyok az utcán addig lenyűgöző a város látképe, mintha a szárnyas fejvadászban lennék. De amint szembejön egy NPC, azonnal vége az immerziónak. Már a non VR verzióban is sok panasz érte őket, de ez VR-ban sokkal problémásabb. Üres fejűek és csak mennek két kört a tömb körül.

    Próbaképp elindítottam a GTA V VR-t és mintha két generációval újabb játék lenne ami az NPC-ket illeti. Ahogy reagálnam rám a különböző helyzetekben, különbözőképpen, ahogy van nekik valamennyi útvonal rutinuk, stb. Sajnos a CP2077 emiatt nagyon elvérzik VR-ban, mert azonnal azt érzem, hogy a járókelők csak díszletek.

    A másik gondom pedig igazából sem a VR, sem a játéknak nem a hibája. Abból ered, hogy ez ugye RPG, RPG sebzés rendszerrel. Ami annyit tesz, hogy gyakran az enemy fejébe bele kell küldeni 2 tárnyi golyót is. Számomra ez megint immerzió romboló. Monitoron játszva, RPG veteránként ez nem gond, de VR-ban valamiért azonnal kiránt onnan. De ez lehet, hogy csak személyes gond és másnál nem jön elő.

Új hozzászólás Aktív témák