Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz Dexter68 #7567 üzenetére

    Sűrűn? Tán nem működik megfelelően, vagy csak szimplán szokatlan? Ha utóbbi, megnyugtathatlak, el fog múlni. Pár hónap után nem valószínű, hogy visszavágynál az XP-re, hacsak nem lesznek kompatibilitási problémáid, de nem hiszem. A W7-ben is van XP mód, meg egy-egy programért lehet virtuálgépben is futtatni egy-egy progit. Azért a W7 sok új fícsört tartalmaz.

    Persze, szokni kell, de a 98 után az XP jobban eltért (2000-et ME-t és a többit kevesen használták...), mert az tényleg gyökeres fordulat volt. Most pedig ragaszkodik hozzá mindenki. Szóval nyugi!

    A képmetsző meg egy nagyon hasznos kis cucca a W7-nek. Akárcsak az öntapadós cetlik a monitoron. Az előbbi kimondottan jó, ha egy hirtelen képernyőfotót akarunk csinálni, és kell egy pikk-pakk egyszerű progi, amire piros nyilat is rajzolhatunk, hogy "szerintem ezt a gombot kéne megnyomni", és máris küldhetjük. A Photoshop be sem bootol ennyi idő alatt.

    A Sticky Notes meg afféle emlékeztető, ami azért külön jó, mert nem kell minden egyes jegyzetet külön elmentegetni, mint a jegyzettömbös txt fájlban, elég csak becsukni az alkalmazást. Megjegyez mindent. Következő indításkor ott lesznek a felirkált dolgaink. Ezeket én a számológéppel együtt ki is tűztem a tálcára (bocsánat: a Szuperbárra), hogy mindig kéznél legyenek.

    Az Irfant is szeretem. Újabban átméretezéshez kimondottan azt használom; ha nagy a fájl, eredetiben exportálom Ps-ből, majd Irfanban kicsinyítem, mert az tudja a Lánczos-féle interpolációt, amit igazán belesuvaszthatnának a Ps-be a parasztvakító bábu-hajlítgatás helyett, mert véleményem szerint a legjobb eredményt adó interpoláció, és szégyen, hogy a Ps még nem tudja, egy ingyenes, portable, csicska képnézegető meg lepipálja. Legalábbis ebben.

    És ezt nem csak azért mondom, mert magyar ember írta, hanem mert rengeteg különféle összehasonlító tesztet láttam az átméretezési eljárásokról, és a Lánczos volt a legjobb mindig.

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák