Új hozzászólás Aktív témák

  • Danecay

    őstag

    válasz oszy #31629 üzenetére

    Mindenek előtt köszönöm a választ!

    - A linkelt szűrő csak kialakításában hasonló, közben rákerestem a neten a konkrét típusra, erről lenne szó. Ha minden igaz ennek van levegőbefúvója is de ez hogy működik és miért írja a leírás erről azt amit (Figyelem! A szűrőberendezések levegőztető funkciója kiegészítő jellegű, működése több változó tényezőtől függ. A levegőztető funkció nem megfelelő működése NEM képzi reklamáció tárgyát! )? Minden esetre remélem, hogy így már ez a szűrő megfelelő!

    - Világítani jelenleg egy egyszerű asztali lámpával világítok, persze majd nézek hozzá valamit de tényleg hirtelen jött a dolog, a párom délelőtt szólt, hogy délután hazahozza a melóhelyről az akváriumot a fentebb említett okok miatt. Elsőként annak néztem utána, hogy milyen vízzel szabad feltölteni mert kb 10cm víz volt benne. Mivel azt olvastam, hogy jó a csapvíz is viszont 1-2 napig állni kell hagyni ami így természetesen nem állt kapásból rendelkezésemre, azt találtam ki, hogy a klíma által lecsapatott, így némileg klórtalanított és vízköztelenített vizet használom erre a célra. Remélem nem csináltam hülyeséget! Bár tény, hogy nem erre a célra volt gyűjtve, nem volt csapvíz víztisztaságú, de 2x átszűrve került az akváriumba, az óta meg persze szűri az akváriumszűrő. Visszatérve a világításra, éjszakára pl le szabad kapcsolni?

    - A talaj az valamilyen sóderféle, nem tudom, hogy miféle de gondolom valamilyen akváriumba való.

    - A növényzetről szintúgy nem tudom, hogy mi csak annyit, hogy 2 féle van benne.

    - A halakról legalább már tudok mondani valamit. Ha helyesen sikerült utánakeresni akkor a lenti 5 fajta hal van az aksiban:
    Kék Gurámi, Kongólazac, Alganyaló, Boeseman kalászhala, Vörös rojtosszájú hal.

    Valahogy így néz ki a dolog: [link][link]

Új hozzászólás Aktív témák