Új hozzászólás Aktív témák

  • doc

    nagyúr

    válasz djgeg #4001 üzenetére

    Egy olyan országban ahol tényleges árverseny van ott nem fognak neked a reál ár alatt bőven ajánlani!
    Eddig az volt a bajod hogy nem ajanlanak fizetes, most meg az hogy tul keves. Dontsuk mar el legalabb azt hogy a problema maga micsoda...

    Kritériumok 1. 2. 3. Aki ennek megfelel kap érte X EUR-t
    Oda megyek úgy, hogy 1. 2. 3. 4. 5. 6.-om van. Tehát túl teljesítettem. akkor X+Y(na ez az alku) pénzt fokgok kapni kérni.

    Tobbszor leirtam mar hogy ez nem igy mukodik osszetett esetben. Vannak nem szamszerusitheto illetve igen/nem-re lefordithato tulajdonsagok, kepessegek. Adhatsz a jelentkezonek egy listat pl. kulonfele informatikai vagy akar hegesztoi minositesekrol, ahol o kipipalja hogy A minositese megvan, B is, C nincs. De ha peldaul egy szoftvertervezot keresel, ott nem ertelmezheto az hogy "milyen szoftver-absztrakcios tervezoi kepessegeid vannak? igen/nem".
    Szamszerusithetsz peldaul munkatapasztalatot (3 ev, 5 ev, stb), de rengeteg mast nem. Ha peldaul grafikust keresek aki a keszulo jatekom grafikajat megcsinalja, nem tudom neki szamszerusiteni hogy milyen minosegu munkat varok el. Megnezek tobb grafikust aki hirdeti magat, a referenciamunkaikat, aztan utana megkerdezem hogy mennyiert dolgozik. En (mint munkaltato) a grafikust (mint munkavallalo). Kereshetek olcsot, kereshetek dragat, valoszinuleg az ar tukrozni fogja a vegeredmeny minoseget.
    A te verziod szerint nekem meg kellene mondanom hogy mondjuk 500ezer forint szanok a teljes grafikara, aztan aki annyiert megcsinalja azt alkalmazni, de ez baromsag. Ha latom a portfolioja alapjan hogy nagyon jo, es ker 600-at akkor azt is kifizetem neki, mig hiaba csinalna meg masvalaki a meghirdetett 500-ert, ha a munkait latva 300-at sem adnek neki.

    Oda megyek és megpróbálom kiharcolni az X et.
    Eleg szomoru hogy igy fogod fel. Nem azert mesz allasinterjura hogy adott fizetest kiharcolj, hanem hogy megmutasd hogy jo vetel vagy, illetve megtudd hogy a munkahely neked mennyire tetszik/jo/stb.

    Nalam pl. mikor nemreg interjun voltam, kertek berigenyt. En mondtam harom netto osszeget: ennyiert biztos nem/ennyiert talan/ennyiert biztosan. Majd egy-ket nappal kesobb ok tettek egy konkret ajanlatot (a megadott biztos nem/biztosan igen hatarok kozotti osszeggel).

    Azt nem erted meg meg mindig, hogy a szaktudas gyakran NEM, ismetlem N E M egy kerdoiv amin bepipalod azt amihez ertesz es kihuzod amihez nem. Pont ezert hulyeseg az autos peldad. Ott ugyanis van egy abszolut erteku 'plafon' referencia (az adott felszereltsegu uj auto ara), illetve egy gyakorlati, jol meghatarozott szint (a muszaki vizsga). Ha ettol elter, akkor jol szamszerusitheto hogy mennyibe fog kerulni pl. a rossz futomu vagy fenyezes javitasa.
    A munkaeropiacon (leirom ismet, mert latom hogy nem erted: osszetettebb allas eseten) ilyen NINCS.
    Annyibol viszont nem teljesen rossz a peldad, hogy mielott az autot megveszed, nyilvan odamesz, megnezed, es a latottak/tapasztaltak alapjan mondasz pl. te egy arat amennyiert elvinned az autot. Hasonlo az allasinterju is: ott is megnezi egymast a ket fel, es az alapjan probaljak beloni hogy mennyit er a masik.

Új hozzászólás Aktív témák