Új hozzászólás Aktív témák

  • Habugi

    addikt

    válasz gratzner #62021 üzenetére

    Turbot es APM-et erdemes helybol kikapcsolni. Egyebkent pusztan szorzo/orajel emelestol nem melegszik jobban a proci, az akkor kezdodik amikor adott orajel stabilitasanak elerese erdekeben feszultseget is emelsz.
    Ez a hatar, tehat ahol a szorzozas mellett mar feszt is kell adnod gyakorlatilag minden procinal mashol van.

    A metotika ugy nez ki, hogy az elejen addig emeled az orajelet csak szorzot allitva, amig a proci nem kezd el hibazni/instabilla valni. DKX emlitett is par progit mivel erdemes az egyes szorzoemelesek utan tesztelned.

    Kvazi most 4Ghz-en nincs mas dolgod, mint tesztelni stabil-e. Kinald meg egy kis IBT VH-val, R15-el, kozben pedig HWMonitorral/HWInfoval monitorozd a kupakhot hogy ne menjen 70 fole.
    Innen ket ut vezethet tovabb, alapfeszen vagy (1.3V) de meg stabil a proci vagy mar hibazik.
    Az elso esetben restart es szrzobol mehet ra meg 1-200Mhz majd ujra teszt, masodik esetben tehat ha hibazott akkor restart es adsz neki egy lepcso feszt (hasamra utok, 1.3 helyett adsz neki 1.325ot) es johet az ujra teszt. Amint stabil lesz, megint emelsz az orajelen de csak azon, teszteled es igy tovabb.

    Ami korlatozni fog egy ido utan az a homerseklet, adott haz szellozese, CPU huto milyensege es az aktualis fesz fuggvenyeben. Az emlitett erteknel erdemes megallnod.
    Az egyeb finomhangolasra vonatkozo utmutatast felul a Temaosszefoglaloban talalsz, tehat pl c statek, LLC es tarsaik, ViZion topictars tollabol.

    VGA kihajtas.., ha jol emlekszem 7970esed van, nem merem megnezni mert tabletrol irok es ha bukom amit eddig irtam akkor tuti hogy falhoz vagom (igy is epp eleg eros mar a kisertes :o ), szoval amelle a kartya melle erosen ajanlott egy 4.5Ghz rendszeresitese.

    ..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

Új hozzászólás Aktív témák