Új hozzászólás Aktív témák

  • Habugi

    addikt

    válasz frescho #67211 üzenetére

    Az konkrétan csoda ha 1.375V-al lábon tudtad tartani azzal a hurka VRM-el. :C

    Három vagy négy lap járt a kezem alatt, melyekkel az volt a harci feladvány hogy üzembiztosra varázsoljam őket hasonlóan kotvány 4+1es hűtetlen VRM-es lapokban, nem volt egyszerű menet, kivétel nélkül mindig 1.3V alá kellett vigyem őket (1x 6300, 2x8320, 1x8350).

    A lényege annyi az egésznek egyébként, hogy amennyire észrevettem az évek alatt de az igazi felismerés csak a platformváltás után jött, az annyi hogy mennyire eszement jól skálázódnak feszre az FX-ek/Visherák, ugye később lett egy mihez képest.

    Nem feltétlen csak az esetleges throttling okán írtam amit írtam, megjegyzem szakmailag tartalak annyira hogy még csak nem is feltételezem hanem biztos vagyok benne hogy észrevennéd ha throttlingol egy CPU a kezed alatt/tesztek közben.., inkább amiatt hogy tudom mi történik ezekkel a CPU-kkal alulfesz hatására. Hülyén fogalmazva az a bizonyos skálázódás nem csak felfelé működik sajnos, konkrétan lepkefingá válnak.., hiába adott órajel, plusz mondjuk stressz teszt alatt tanúsított stabilitás érzet, azonos CPU-val egy 1.3V-os 4.5Ghz és egy 1.4V-os között zongorázni lehet és sajnos nem csak benchekben mérhetően.

    Ez az amiben szörnyen limitál egy ilyen lap, mert megkeresed a throttling megjelenése előtti maximum feszt és onnantól limitálva vagy.

    Volt olyan mérésem az utolsó 4+1es (valami belépő ASUS csoda..) lap & 8350 kombóval, ahol gyakorlatilag a 1.3V körülre visszafeszelt, Turbo Offos 4.3Ghz Realbench eredményeket sikeresen körbefutottam a saját alapfeszes 8320-asommal, 3.5Ghz-en a 8+2es lapban.
    Erre a próbára is eleve azért került sor, mert a beállítást/távozást követő másnap kiderült, hogy két-három játékban az ominózus config 1:1 beállításokkal gyakorlatilag tragédia volt 280assal, miközben nálam egy alig gyorsabb 280X volt.

    Szóval érdekes dolog ez, saját tapasztalataim alapján hiába van venti proper helyre rakva de igazából ennek csak úgy tudnánk utána járni így utólag ha tudnál valahonnan kölcsön kérni egy 6+2/8+2es lapot.

    [ Szerkesztve ]

    ..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

Új hozzászólás Aktív témák