Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    válasz frescho #100473 üzenetére

    [link] :))
    Persze, mindenkinek szive joga hogyan mit epit.

    Reszemrol csak arra celoztam, hogy amugy is extrem mindenbol a legjobbat beletenni, az en filozofiam valahogy az, hogy ha ekkor meg ekkor bemegyek egy korabeli boltba, es a legjobb cuccokat akarom belepakolni egy gepbe, mi lenne az? Vhol hiheto alapon nem retrosan 4x annyi ramot pakolva bele. Felepitettem egy timelinet, hogy ezekhez a hwekhez fuzodnek emlekek, ebbol tuti epitek egy konfigot es ebbe a nosztalgikus sorba meg hogyan fernek bele gepek, hogy ertelme is legyen hasznalni.

    Az elso gondolat a bx korszak volt, a masodik, ezt mankozni dos alol a socket3. Az osszes tobbi konfig ehhez illeszkedik vhol.

    A socket4et korbejartam eleg alaposan, 93asat epiteni kb keptelenseg kategoria (ertelme sincs jatekra eisa, vlb busszal), amire lenne esely, vmi 94 kozepei konfig, amikor a socket4 meg csucsot kepviselt - nah ez utkozik a socket3al. A korabeli fpunak semmi ertelme, aluban meg a dx4 szintje.

    A ppro kicsit ugyanez, hogy amilyen korra epitem, ott sincs elonye a korabeli pentiummal szemben, talan 95 legvege, amikor a pentium 133on jart, a ppro meg kijott 200on, de a gyorsabb socket7tel szemben mar tobb szempontbol verzik. Nem passzolna a soromba, meg nem is remlik hogy akkoriban pprobol nagyon epitkeztek volna, inkabb a nagyobb oemek jatszotere volt workstation/szerver vonalon.
    Mindenki megideologizalhatja (ha akarja) a sajat elveit, en is ezt teszem, es vegeredmenyben probalok vmi hiheto konfigot krealni.

    [ Szerkesztve ]

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák