Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz arn #103741 üzenetére

    Teljesen igazad van, de ez a szabály helytálló sok év számtechboltos és gépépítői tapasztalatom alapján. Nyilván voltak eltérések, sőt mást mondok : sarkítva is van. De ha megnézed alapvetően kortól függetlenül (generális felhasználásra, vagy játékra) igencsak harmónikus konfigok lennének. (Sokat bonyolítva a dolgon a CPU órajeleket és magszámokat is be lehetne vonni, de erre még nem mertem vállalkozni)

    Mert pl 32MB RAMnál 2-6GB-ig láttam HDD-t általában, 64MBnál is előfordult 2GB-os HDD, meg 15GB is, de jellemzően ez volt az irányvonal.
    2GB RAMnál ígyis bajban voltam, mert ott pl HDDnél akkora volt a szórás, hogy többet is bele kellett írjak, ott a minta kevésbé rajzolódott ki.
    Ahogy pl 16GB RAMnál nem ugrott duplára a HDD, sőt mivel lassan jön az, hogy a gépekbe csak SSD-t raknak, úgy vélem, hogy a 64GB RAMos konfigok elterjedésével (sajnos) nem lesz általános a gépben a 8TB HDD, de még úgy unblock a 8TB tárhely sem (az SSD meg túl drága lesz még szerintem ahhoz, pláne ha úgy mennek a dolgok mint jelenleg).

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák