Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    válasz frescho #63863 üzenetére

    Nálam a Blizzard 1230/50MHz/32MB a favorit, de alapvetően 030 CPU-t ajánlok. 030 és felette nincs már a 8MB címzés limit, amibe beleesik a pcmcia port is. Kényelmesebb. Illetve kezdenek szállingózni újabb játékok, amik egy részénél a javasolt konfig szintén a 030.
    Szóval én ezt ajánlottam másnak is és ilyesmi A1200 gépeket segítettem összerakni haveroknak is. A500/A600 vonalon más a helyzet. Ott az OCS/ECS miatt amúgy sem lehet csodákat csinálni, ott elég egy 68k/010/020 és 4MB/8MB (átkapcsolóval A600 esetén szintén pcmcia miatt) illetve minden WHDLoad-os gépbe Kickstart 3.1.

    Aztán javasolt a 2MB ChipRAM. Van pár olyan OCS/ECS játék ami akkor teljesedik ki rendesen (több grafika, több hang) ha ez megvan. Mert ugye ezt használják a Custom chip-ek.
    Például az egyik kedvencem a Settlers. Ha szeretnél full music+effect kombót akkor 1MB ChipRam+1MB (real)FastRAM esetén már belapátolja menet közben folyamatosan ami éppen szól, de igazából gyorsan 2MB ChipRam esetében tud működni, mikor minden média adat a chipram-ban van. De több játék is van ami ehhez hasonlóan megy. Igazából szerencsére ez a része már megoldható A500 esetében is.

    A gotekkel nem értünk egyet. Sok ismerős van aki azzal kezdte aztán csak húzta a száját kis idő múlva. Főleg mikor letölt párszáz játékot. Mire végigpróbálgatja őket a betöltés alatt megöregszik. :) Ez után jönnek, hogy mit lehet csinálni. Aztán bővítés lesz a vége.
    Akkor már inkább egy HC508. Gyors is, FastRam is van, kapok whdload-hoz rendszert ide porttal és cf slottal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák