Új hozzászólás Aktív témák

  • Bile Demon

    őstag

    válasz envagyok #71758 üzenetére

    Én a 90-es években az alábbiakat alkalmaztam erre a problémára:
    -táp venti előtét ellenállással (nem tetszett, mert indításkor terhelésre jobban leesik a fesz az ellenálláson és nem indul stabilan), 12 és 5V közé kötve 7V-al egy fokkal jobb, de néha kevés a légáram, 7808-al (8V-ról járatva) az bevált az R&M tápnál
    -táp doboz moddolás. a venti mögött a rácsot kivágva és krómozott ráccsal pótolva. a probléma itt az volt, hogy a légáram útjában éles lemezek vannak és turbulenciát kelt, hangos, + alapból félig lefojtotta a légáramot.

    2000 után meg 300W-os DTK táp használata (ez már ATX). azok ellég csendesek voltak gyárilag, szabályozott ventilátorral. A C2Q-ig azt a DTK tápot használtam, de ezt nem ajánlom másnak. :)
    Egyébként az is csak kis terhelésen volt halk, a végefelé már a P4-el C2Q + GTX470-el nem igazán. :)

    Utána meg 2009-2010 körül Zalman táp használata. Ezek halkak voltak akkor. De 5 év után a Zalman kondijai felfújódtak, aztán Seasonic G450 jött az meg coil whineos lett stand byban... vagyis talán kezdettől az volt, csak a gép került át máshova, és zavaróbb lett éjjel (halkan, sípol cicereg, de mégis zavar) teszt tápnak használom.

    Újabb Seasonicok 2019-ben nem jöttek be, kettő próbáltam. Fanless Titaniumot, meg valami Prime-ot. Ott is Coil whine volt, de nem csak standby, hanem üzem közben is megmaradt. Stand by voltage pontatlan, nem érte el a 4.9V-ot se, inkább 4.75 - 4.85 közt ingadozott terhelés függvényében. Na ez az amire az userek 99%-a tojik/nem is nézi/méri, de nekem ez is gond, mert annyi pénzé akkor már ne -5%-os feszkót adjon.
    B!Q Dark power PRO minden szempontból bevált...

    Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák