Új hozzászólás Aktív témák

  • Bile Demon

    őstag

    válasz zotyesz66 #75668 üzenetére

    Igen, mondanak róla ezt azt.
    Leginkább az lehet a probléma, ha szállításnál sérül. Az alaplap dobozt egy nejlonzacsiba teszik rá a feladó / címzett cimke és úgy küldik.

    Valaki úgy kapja meg, hogy megreccsen a sarka, lejön ez az, elreped pár smd alkatrész, aztán bekapcsolja végülis "működik" úgy csinálnak róla revieweket.... :W

    1. Chipset tényleg kiforrasztott valahonnan, de azt tudják reballozni.
    2. M2 slotokat megnéztem mikroszkóppal, jól oda van az forrasztva, persze finoman kell vele bánni, nem eröltetni.
    3. Miyconst videókba én is belefutottam az izgalmakkal teli várakozás közben. :DDD
    Egy idő után már úgy voltam, hogyha fennakad a vámon, akkor át se veszem (nem fizetek még rá +3500Ft + 27%), mert ez egy kalap...

    Keresgéltem is mást helyette, de arra jutottam: a többi se jobb, mindenek van valami nyűgje, vagy már nem kapható típus.
    Amúgy is felment már az áruk. Karácsony óta kb. 50%-ot emelkedett.

    Szerencsére a jelzett sok probléma közül az a kettő, ami zavart volna, az sem jelentkezett! (sleep mode, USB 3.0).

    Szépen sorban a videóban feltárt problémák:
    -SMART FAN not working. Na ez működik. Manuálisan 0 és 100% között állítható a FAN RPM. A CPU beépített és a pontatlan alaplapi CPU szenzor alapján is megy.

    -USB 3.0 not connected properly. Ezzel sincs semmi problémám. Nagyon alaposan végigdugtam minden portot. Külső USB 3.0 házba tett SATA SSD-vel. USB 3.0 SD olvasóval. Külső USB 3.0 SATA dokkolóval. Egyszerre mind a hárommal. Másoltam köztük (100GB könyvtárat, volt benne 10GB olyan, amiben 144ezer db kis file van), miközben a belső SATA portos és az NVME SSD-ről is másolgattam. Végén nem volt checksum eltérés....
    Simán elhiszem, hogy nála probléma volt, mert több más lapnál is jelezte. Ami közös: samsung SSD-je amivel tesztel. Talán az érzékeny az USB táp pillanatnyi beesésre, talán túl is terheli a 0.9A-t, amit az USB 3.0 portnak ki kell tudnia adnia. Ránézésre is hosszú vékony kábelt használ.

    -PCIe x1-be dugott graphics card not working. Na ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom. USB 3.0 kártyát felismer. Megy. Ide egyébként majd soros portot akarok tenni, vagy ha működik a header beforrasztás után az alaplapi RS232, akkor pedig egy másodlagos LAN kártyát.

    -Sleep mode csak félig működik, legacy módban nem ébred fel. Na ezt se tapasztaltam. Legacy módban használom, felébred 1mp után és 12 óra után is.

    -BIOS turbó unlock, passz nem próbáltam, nem is fogom. 10-15% órajel miatt (3.3GHz vs 2.9) nem izgat, amikor alapból is negyede idő alatt fordítja a projektet, mint az a gép, amit vált.

    -ECC mode szerinte működik. Szerintem meg nem. :) Hiába engedélyezem, akkor is csak ECC supported, disabled. Viszont csont nélkül ment Desktop és ECC Reg. RAM-al is. Utóbbi mellett maradtam, kevesebb pénzért 2x annyit kaptam, ráadásul Quad channel lett.

    -VRM melegedés. Ezt én is tapasztaltam. 10 mag / 20 szál Prime95 AVX2 terhelésnél (210W fogyasztás a falból kezdett szaga lenni, talán a rózsaszín polifoam alulról is hőszigetelte. AIDA64 stressz teszttel (160W) már úgy mertem hagyni.

    A Wraith Prism hűtőhöz készült egy 3D nyomtatott adapter:

    Aztán inkább egy olyan low profile hűtőt kapott, ami a VRM-et + RAM-ot is hűti:

    Egyéb:
    NVME boot legacy módban is működik.
    Jól drótozták be a PCIe gen3 x4-et:

    Quad channel is működik:

    A 2.5x annyi maggal 50%-ot ver rá a 4790K-ra:

    Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák