Új hozzászólás Aktív témák

  • arn

    félisten

    válasz envagyok #96568 üzenetére

    A dinamika felbontas alatt azt ertettem, hogy nagy a kulonbseg a halk es a hangos reszek kozott - ennek mankozasara talaltak ki a kompressziot, ami az utobbi idokben nagyon csunya mereteket oltott, es szinte minden a felso par dben tortenik, igy minden hangos, es ezeken a minyurka membranos dobozokon jo dogosen szol. Aztan ha megfulelsz rajta egy normalisan belott zenet az meg doglott es lapos, egy nagyzenekari mubol meg nem hallasz semmit.
    [link]

    Amit linkeltel, az epp azt igazolja, amit mondtam, kb 100hzig szol, alatta meg 10-20-30db kulonbseggel van vmi. A 10db elterest azt harmad olyan hangosnak hallod, nem beszelve arrol hogy a ful mas mertekben erzekeny az adott frekvenciatartomanyokra.

    Vmelyik 10-15 inches doboz 40-50hzig megy le, es reflexdoboz, de sose fogod vekonynak hallani, mert az ekkora membran konnyeden adja le ezeket az energiakat kis torzitassal, nem mint amikor egy 5 colos membran centiket mozog. Ott erheto tetten, amikor megmered mongy 75dbnel meg mongy 100dbnel aztan egyiknel lemegy meg 50hzig -3db turessel, masiknal meg csak 100hzig. Jelentosege ennek ott van, ok, hogy a 75db eleg, de ha nagy dinamikai felbontasu a zene, a dinamikacsucsok 100dbnel lesznek, ahol teljesen osszeesett a frekvenciaatviteled, es nem kepes leadni - ugy hallod, hogy egy hangero szint utan elkezd kiabalni, es zavaro lesz hallgatni. Egy jbl 4367nel ilyet nem tapasztalsz, pedig koze nincs ahhoz meddig megy le a katalogusadat szerint.

    [ Szerkesztve ]

    facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Új hozzászólás Aktív témák