Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz b. #53194 üzenetére

    Higgyetek el kartelezik/ összejátszik a ket gyártó. Bárki bármit is mond.

    Már megbocsáss, de ha előre eldöntötted, mi a szitu, bárki bármit mond, akkor az nem vita, hanem állítás, ezt pedig tényekkel és nem feltételezésekkel kellene alátámasztani. Mert ha feltételezésekre építkezel (az érvelésed1 alapja feltételezés), akkor viszont nem állítasz, hanem találgatsz. ;)

    Nvidia nem merte volna megcsinálni amit megtett ,hogy ha tudja, hogy lesz AMD nek kártyája, magyarul nem adott el volna 175 millióért a bányászoknak Amperet.

    Én nem zárnám ki, hogy oltári nagy mákjuk van, hogy az AMD se tud eladni nagy mennyiségben kártyát. Mert úgy learathatná a piacot. Feltehetően az AMD-nek egyébként jobban megéri a CPU és konzol SoC-k gyártása, mind a VGA, tehát számukra ez így valóban kényelmes(ebb).

    Az nVidia féle 170 millió dolláros eladás részleteit nem ismerjük. A kártyák körüli hiányt az AIB-k is megszenvedik, hiszen nekik az eladott kártyákból lenne nyereségük, elvben (ugye egyre többen állítják, hogy az AIB-k valójában vesztenek vagy minimális nyereségük van a kártyákon, ezzel csak az a bajom, hogy akkor miből élnek meg? Inkább vesznek Tesla részvényeket és profilt váltanak?).

    Sajnos ez a helyzet, ez egy előre legyártott forgatókönyv ahol a két gyártó asszisztál egymásnak, mi meg nézünk.

    Elfelejted, hogy három gyártó van egyébként. Az Intel először 2020 közepére ígérte az első dVGA kártyáját, ebből 2020 vége lett, és az Iris Xe MAX nem az lett, amit nagyon vártunk tőlük.
    Ezzel együtt a logikád alapján három gyártónak kellett volna együttműködnie. Ha az Intel csak egy RX6700-as, RX6800-as szintű VGA-t hozott volna ki, most letarolhatta volna a piacot. Kétlem, hogy ezt azért teljesen lekezelte volna az nVidia vagy az AMD.

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák