Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz paprobert #53509 üzenetére

    Ez a bejegyzés nem nektek szól, hanem a címzettnek. Ti nem értenétek meg, hogy mi miért történik. Most nyugodtan vegyétek meg a hardvereket a DXR-hez, mert alternatíva nincs, de egyik specifikáció sem fejleszthető. Mindkettő erősen belerúg a jövőbe. De nagyon röviden:

    A DXR 1.0-val az a gond, hogy erőforrás-pazarló, elképesztően az, mert egy egyszerű bekötési táblából dolgozik. Ezért dobta ki ezt a bekötési táblát a DXR 1.1, amivel behozta az übershadereket, de maga a feldolgozási modell teljesen megakadályozza a másodlagos sugarakra a koherenciamotor beépítését. Most ez nem gond, mert egyik hardverben sincs, de mi van, ha akarunk? A DXR 1.1 mellett ez lehetetlen. Emellett a Microsoft már most elkészített egy olyan kiterjesztést, ami a traversal részegységeket kivégzi a hardverből. Hiába építette ezeket be az NVIDIA, nem fognak működni traversal shader mellett. Ez jelen pillanatban egy early access bűvészkedés, mert úgy néz ki, hogy se a gyártók, se a Microsoft nem tudja, hogy mit akarnak. Most leginkább egy nagy resetet, ezért jön a traversal shader, amihez majd újra kell tervezni a mostani specifikációkat egy DXR 1.2-ben, vagy 2.0-ban, de azok ismét nem lesznek kompatibilisek visszafelé.
    Ha a DXR 1.1-et akarjuk továbbvinni, akkor viszont hardveresen át kell tervezni a GPU-kat, hogy úgy működjenek, ahogy a CPU-k, képesek legyenek dinamikus erőforrás-allokációra. Ez megoldható, csak tranzisztorigényes, és gyakorlatilag a következő generáció előrelépését ez ki is végzi, mert se koherenciamotort nem tudsz építeni a hardverbe, se extra ALU-kat, mert át kell alakítani a regisztereket kezelését. Ráadásul a traversal shaderrel még bukod a traversal unitot is, ha erre esetleg épített egy gyártó. A részemről vásárolhattok early access hozzáférést ezekhez, csak legyetek tisztában azzal, hogy bármikor jöhet egy hard reset.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák