Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz gejala #54851 üzenetére

    És mi alapján "bütykölik meg"? Ki kell azt is deríteni, hogy miért nem fut jól, és erre szükségesek olyan fejlesztőeszközök, amelyek elég sok információt elárulnak. Xboxon ez megvan, AMD-n is le lehet ásni mélyre az RGP-vel, de NV-n mire fog alapozni? Van disassembler? Nincs, de még ha lenne, akkor sincs dokumentáció, hogy használhasd. Egyszerűen az NVIDIA felkínált profilozói nem elég alacsony szintűek egy csomó dolog kiderítéséhez. Például ezeket sokáig használta az Epic Games. Aztán Radeonra váltottak a Vulkan miatt, és leprofilozták az Unreal Engine-t RGP-vel. Nyertek általánosan (még a GeForce-okra is) +15%-ot DirectX 11-ben, mert olyan hibák váltak láthatóvá, amit az NV profilozója nem mutatott.

    Problémát csak úgy lehet orvosolni, ha az látszik, ez kritikus szempont. És ezen a 85%-os részesedés nem segít, ha a másik cég profilozója mutatja meg, hogy itt meg ott van pár bug a kódban.

    #54853 morgyi : A D3D12 programoknál a GeForce-ok nagyobb overheadje akkor lesz igazán gond, amikor terjednek az általános felskálázó eljárások. Ott számítani fog, hogy 1440p-s képet raksz ki, de csak 720p-s képet számolsz. Nyilván ez a számítás szintjén is 720p-s igény marad. A Full HD is gond, de nem akkora, de azért pont elég nagy a különbség, hogy erre figyeljenek.
    A gond inkább az, hogy ennek a problémának nincs egyszerű megoldása. Nagyon másképp működik az NV meghajtója, mint amilyen optimalizálással a játékok jönnek át Xboxról. Túl sok dolgot emulál a CPU-n a régi hardverek miatt, de eközben újraírni a D3D12 implementációt azért hülyeség, mert 2 évig minimum eltartana, és az átállás aranykorában viszel bele a rendszerbe egy rakás bugot. Nem mellesleg ez a változás a már kiadott D3D12 programokra vonatkozóan nem sokat érne. Nyilván valamelyik kezébe idővel majd beleharap az NV, csak egyelőre nem látszik, hogy melyikbe érdemes. Én a helyükben kivárnék. Reagálni már úgyis késő, és később jobban lehet dönteni.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák