Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz gbors #6042 üzenetére

    Tegnap kérdezősködtem a TUL-nál. Ők azt mondták, hogy létezik, és már a nagyközönség is láthatta. (az AFDS-en ezt mutatták meg FirePro matricákkal - kis sunyik :) )
    Több vita is van viszont. A partnerek 1000 dolláros árcédulát akarnak, de az AMD szerint 800 dollár elég. Van pro/kontra érv. Az 1000 dollárt azért mondják a partnerek, mert kiszámolták, hogy ez olyan ~5000 eladást jelent világszinten, amit csak magas árral lehet értékelhetőnek tekinteni. Az AMD viszont legalább ~30000-et akar (ami szerintem még 800 dollárral sem fog összejönni), mert az alatt szerintük ennek az egésznek semmi értelme. Valószínű, hogy idén a partnerek akarata dönt, és lesz egy 1000 dolláros csúcs-Radeon, de az is valószínű, hogy ez lesz az utolsó, mert ~5000 eladásért nem éri meg fejleszteni. Azt nyilván látják, hogy a GTX 690 is alig jár párezer eladásnál, szóval az 1000 dollár az egy problémás ár, mivel nagyon a luxusszintre lövi a terméket (ráadásul itt nincs limitált széria meg hasonló, ami növelné a luxusértéket). Az SLI és a CF is gond. Ugye opciós lehetőség 1000 dollár helyett 1500-at vagy 2000-et kérni, de a user összerakja két VGA-ból és kész, szóval nem lehet nagyon fölé lőni az árban.
    Amúgy a fogyasztás résszel nincs gond. Annyi lesz amennyi a HD 6990. Gyakorlatilag azt a koncepciót másolják le, amit az előd adott. Lesz OEM BIOS 300 wattos PowerTune limittel, míg a retail kártya 375 watt limitet kap, amit a második BIOS felold, és feltolja az órajeleket. Emellett lesz némi játék a PowerTune Boosttal, lényegében a koncepció újdonsága ebben ki is merül.
    Szóval a rendszer létezik és a TUL szerint ősszel ki is hozzák az egyik nagy AMD-s játékhoz. Ez amúgy a másik vita, hogy Medal of Honor: Warfighter legyen vagy Hitman: Absolution. A célközönség inkább a Medal of Honor: Warfighter lehet (meg időben is kedvezőbb), de a Hitman: Absolution mögött jobban áll az AMD, így több DX11-es/compute effektre is lehet számítani, ami nyilván nagyobb reklámérték. A SQUARE ENIX is teljesen partner mindenben, míg az EA-nek TWIMTBP szerződése van, szóval ők azért a brutál compute effektekre kikényszerítik a nemleges választ a fejlesztőktől, vagy valami kompromisszumot. Az látszik, hogy az NV-t alapvetően nem zavarja, ha a GTX 680 hoz egy HD 7950 szintet, nagyjából ők is tudják, hogy az architektúra computeban gyenge, így számítanak rá, hogy lesznek játékok, amelyekben nem verhető a Tahiti (ez elfogadható a fejlesztők oldaláról is), olyat viszont nem szeretnének látni, hogy a GTX 680 a HD 7850-nel küzd. Tudják, hogy ez is reális nagy compute terhelés mellett, de akkor sem jó számukra.
    Én úgy gondolom, hogy a Medal of Honor: Warfighter lesz a kiválasztott, mert az időben kedvezőbb, és a célközönség szempontjából is az. A Hitman meg majd kap külön reklámkampányt.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák