Új hozzászólás Aktív témák

  • tildy

    nagyúr

    válasz eddie17 #14160 üzenetére

    Ugye ezt is olvastad?

    "Tisztelt Ügyfeleink!

    A külföldön élő magyar állampolgárok bejelentési kötelezettsége nem új szabály, ez a jogszabály 19 éve hatályos. A változás március 1-jétől az, hogy annak, aki tartósan külföldre távozik, a végleges külföldi letelepedését kell bejelentenie. Ezt a konzulátuson is meg lehet tenni, vagy Magyarországon a járási okmányirodában. A bejelentéssel egyidejűleg le kell adni a személyi igazolványt és a lakcímkártyát. A továbbiakban útlevéllel tudja magát a magyar állampolgár igazolni, valamint kap egy olyan lakcímkártyát, amelyen az szerepel, hogy "külföldön élő magyar állampolgár", konkrét cím ugyanakkor nem.

    Aki korábban bejelentette az ideiglenes külföldi tartózkodását, az a hatályos jogszabályok szerint eleget tett a kötelezettségének.

    Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a nagyon régóta élő lakcímbejelentési kötelezettség mellett ugyanilyen régóta kötelessége a külföldre költöző magyar állampolgároknak a bejelentést megtenni a társadalombiztosító és az adóhivatal felé is.

    A bejelentési kötelezettségekre vonatkozóan egyébként a nagykövetség honlapján (www.mfa.gov.hu/emb/london) a "Munkavállalás és huzamos tartózkodás az Egyesült Királyságban" rész alatt szerepel a "Bejelentési kötelezettségek tartós külföldre távozáskor" cím, ahol - szintén régóta - az erre való figyelmeztetést feltüntettük. A konzulátuson intzéhető bejelentési eljárásról pedig a konzuli ügyek között található meg az információ.

    Konzulátus"

    Legiaap, devid_81: az a helyzet, hogy inspiralo a munkam, van fejlodesi lehetosegem, szeretem az idojarast, inspiralo a kornyezet. Oke, kicsit huvosek az angolok, de azert nemelyik megnyilik, es hatarozottan kedvelem a kulturak keveredeset.

    [ Szerkesztve ]

    "Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Új hozzászólás Aktív témák