Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Márton111 #12041 üzenetére

    Dehogynem tudtam.

    A rigófüttyös fát onnan ismered meg, hogy megemeled. Ha nyöszörögnöd kell közben, akkor az rigófüttyös. Egyébként nem csak műszárítva vehetsz asztalos minőséget. Az igényesebbek meg is ugranának tőle, mert a műszárított fa soha nem olyan jó, mint az, amelyiket az idő szárította ki. Ám vehetsz légszárazat is, akkor nincs netto 8 ezer pénz szárítási felár.
    Jómagam egyszerűen le szoktam tárolni. A collos egy év múlva, a fosznideszka két év múlva légszáraz. Ha jó szélirányba tudod rakatolni a máglyát, akkor hamarabb. Amit említettem előző hsz-ben, az már negyedik éve szárad nálam. Azért vettem, hogy tudjak mihez nyúlni, ha nincs épp megfelelő méretem.
    Attól, hogy egy faáru rigófüttyös, még lehet asztalos minőségű. Ezt a minőséget a fa szálszerkezete (a rostok sűrűsége), a fa tisztasága, (bélmentes, és a legnagyobb göcs nem lehet tíz forintosnál nagyobb, a göcs sűrűségére nem emlékszem, de az is meg van határozva), mérete határozza meg. Nem lehet rajta kéreg, nem lehet görbe, csavarodott, nem lehet vaseres, valamint nem lehet benne kieső göcs.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák