Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    Köszönöm a véleményeket!!

    Egyben válaszolok, hogy ne zavarjam meg a moderátor urak nyugalmát :)

    Rövid magyarázat: leütéskor én személyes átvételt választottam, ami részemről jelzés szeretett volna lenni az eladó felé, hogy ha mód van rá, akkor így venném át. Úgy terveztem, hogy megbeszélem majd vele, hátha jár Budapesten (illetve nekem is van egy "országjáró" sógorom...) Az Eladó gyors volt, mire írtam neki egy levelet már küldött is egy üzenetet, amiben megadta a "valakijének" a számlaszámát, és kérte a címemet. Szemmel láthatóan vagy észre sem vette, vagy nem akarta észrevenni, hogy személyes átvételt választottam.

    Miután óvatos duhaj vagyok a név/e-mail cím/számlaszám anomáliák miatt írtam a Vaterának, kértem egy visszaigazolást tőlük, hogy szerintük biztonságos-e, ha egy harmadik személy számlájára fizetek? Ezt csak azért írom le, mert ez a része is tanulságos lehet számotokra. Nem könnyű nyomára bukkanni annak, hogyan is érhető el a vatera (se telefon, se e-mail cím) de végül tudtam nekik üzenni és válaszoltak is. De ebben a válaszban nincs köszönet, most már tudom, hogy a vatera egy nagy sóhivatal. Természetesen ügyintézői név nélkül küldtek egy cseppet sem adekvát sablonszöveget, miszerint adatvédelmi okokból nincs módjuk felvilágosítást adni.
    Hááát, ahogyan mondani szokták, droidokkal nem érdemes vitatkozni, én csak annyit kérdeztem volna, hogy az eladó által megadott ilyen és ilyen számlaszám megegyezik-e azzal, amivel az Eladó a vateránál regisztrált? Igen vagy nem?
    Nyilván a vaterának sem ideje ilyen ügyekre sem érdeke. Ha belegondolok, ők igazából az eladót védik (ha védenek valakit) hiszen az eladótól kapják a jutalékot, szóval az üzletkötésben érdekeltek. Ha meg a vétel után vita támad, az már nem az ő bajuk. Szóval, ezt nem árt tudni a mennyei vateráról.

    Bocsánat, hogy a 12.000Ft-ot felkerekítettem 120.000-re :)
    Egyébként vettem már 200rugóért pianínót a vaterán, minden gond nélkül. Persze izgultam kicsit, de az eladó teljesen korrekt volt.

    "Ha licitálsz, és nyersz még mindig nem kötelez semmi, hogy meg is vedd."

    Ez sajnos nincs így, legalábbis a vatera mindig alaposan felhívja a figyelmet rá, hogy "ha leütötted, akkor köteles vagy megvenni" A "kibúvókat" nem részletezi.
    Ahhoz, hogy megállapíthassam, megfelel-e a leírtaknak a gép, ahhoz el kellene mennem Balassagyarmatra. Ma délutánig még erre is mutattam hajlandóságot, de azok után, hogy azt írja: "A gépet viszont szétszerelni nincs rá mód, és kipróbálni se tudja, mivel egy emeletes ház tárolójában van elhelyezve. De biztosíthatom róla, hogy megfelelően működik!! " Szóval ezek után elment a dologtól a kedvem. Nyilván magamból indulok ki, én ha valamit szeretnék eladni akkor nem fogom azt mondani, hogy kipróbálni sem lehet.

    Az előzményekbe az einhell körfűrész az ma került be, azt nem láttam idáig. Ezt megelőzően három kisértékű terméket adott el az illető, azt is ugyanannak a vevőnek, szóval, mint eladó nem igazán megítélhető a visszajelzésekből.

    "Azt is mondta amúgy, hogy Magyarországon és újonnan vette ? És ha 7 hónapja de a piacon vagy nem nálunk hanem Szlovákiában ?"

    Nem mondott Ő semmit, a kérdéseimre az aggályaimra semmilyen érdemleges választ nem adott. Az meg szerintem, ha használtan vette valahol 7 hónappal ezelőtt a gépet és elfelejti megemlíteni, hogy használtan vette, akkor az minimum cinizmus lenne.
    Miután a gugli egyetlen találatot sem ad a gép nevére és típusszámára, így szinte biztos vagyok abban, hogy a Ferm ezt a Toledós szériát sem itt, sem másutt nem forgalmazta az utóbbi években. Mondom, Ferm illetékese úgy beszélt róla, mintha az ükanyja menyegzőjéről kérdeztem volna. Nehezen tudom elképzelni, hogy milyen vidéki kócerájban dekkolhatott ez a gép használatlanul éveken keresztül.
    Persze még erre is lenne saját magyarázatom: éppen tegnap délután bányásztam ki az egyik szekrény aljából egy 2007 körül vásárolt kettősköszörűt, amit valamikor megvettem, aztán nem volt rá szükségem, teljesen elfeledkeztem róla, még a színén is meglepődtem :) Zsír új a lelkem, fóliában, éppen csak 2006-ban gyártották az adattáblája szerint. Hasonló történetet az Eladóm is mondhatna, de nem mond semmit...

    "Ezalatt a négy óra alatt sikeresen le is égettem."

    Hát, ez az! Úgy látszik, még te sem nagyon akarod tudomásul venni azt, hogy a barkácsgépek alapvető tulajdonsága, hogy nem lehet folyamatosan üzemeltetni őket!!! Beleolvastam a fenti köszörű leírásába: ott is jelzik, hogy max. 20 percig üzemeltethető.

    Az, hogy mindenki előre utalást kér, az érthető sajnos. Nyilván akad sok olyan, aki menet közben meggondolja magát, talál olcsóbbat és nem veszi át az utánvétes csomagot, ami nyilván pofátlanság, és az eladó kára.

    Jó kis történet, az a számlaszámmal történő trükközés! :) Jelen esetben ezt nem gondolom fenyegető veszélynek.

Új hozzászólás Aktív témák