Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Speciali #13365 üzenetére

    Soká kollégánk birtokol egy ilyet. Neki jó szeme van a fontosabb részletekhez, igényes, használható jellemzést adott eddig mindenről, amit górcső alá vett. Ha nem ő írta volna, hogy jól használható ominózus szörnyeteg, akkor úgy ítéltem volna meg, hogy magas súlypontú gép, ki tudja, még milyen melléfogásokkal. De leírása szerint nincs rajta semmi melléfogás, ezért mertem benevezni rá - mert valóban kategóriája legolcsóbb egyede.
    Volt már a kezemben a nagy 2Kw-os Bosch, vajfinom, ráadásul még konstans elektronika is van rajta, de éppen háromszor ennyibe kerül. Annyit pillanatnyilag nem tudtam volna erre szánni. Viszont régi vágyam egy precíz nagygép. Eddig tudtam ilyen kaliberű nélkül dolgozni, biztosan tudnék ezután is, de bízok abban, hogy megkönnyíti az életemet majd.

    Persze, be fogok számolni az első munka után az első benyomásokról - valószínűleg tavasz vége körül kerül rá sor. Az is sokat elárul róla, de az igazi az lesz, ha jövő ilyenkor elmondom, mi történt, miután alaposan meghugyoztattam. A B&D-ről pl egy év után még nem nagyon mertem himnuszt írni, legfeljebb annyit, hogy eddig korrekt, de mostmár meg is merem azt a himnuszt zenésíteni, miután eltelt több, mint öt év, és még mindig megy mind kifogástalanul. Így a nagy Bosch gép árán nem kellett sosem szerszámcserével bajolni, állítgatni, hanem bekapcsolni azt a gépet, amelyik éppen kell. Az volt a kezdeti filozófiám fő mozgatórugója, hogy így hiba esetén nem fog leállni a munka a javítás idejére, hiszen helyettesíthetőek egymással, de még csak egy csapágycsere erejéig kellett asztalban gépet cserélnem. Ha a nagy Bosch behalt volna, a szervizelés ideje alatt rághattam volna a körmeimet, vagy szaladhattam volna a boltba venni valami gépet.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák