Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz stgellert #14034 üzenetére

    Szerintem annyira semmiség lesz számodra a rögzítése, hogy egyszerűen csak felteszed a meglevő menesztődre mindenféle négyszögesítés nélkül, és már vághatsz is. A Te vékonka fáidhoz felesleges ágyúval lőni verébre, tökéletesen fogod tudni minden hókuszpókusz nélkül is rögzíteni.
    Amint Chris is írta, ez vaskos anyagok átvágására (hosszvágására - de azért fogsz tudni keresztbe is vágni vele, nyugi!) lett kalibrálva. Ahhoz combos motorok dukálnak (2-4 kW), amikoris a motor képes lenne komolyabb vágásnál elfordítani a leszorított lapot a tengelyen.
    Egyébként emlékezetem szerint magam is ilyennel (ilyesmivel) bírok (Güde - 2KW), de semmi ékléc, semmi négyszögesítés, egyszerűen csak a szorító anyán van két legörbített köröm, ami átbújva a réseken megakasztja elfordulás ellen, a menesztőmben pedig van két furat, amibe bebújik a két köröm a fűrészkorongon át.
    A Freud lappal valószínűleg jól jártál, én tízezer forint felett jutottam darabjához, és megsokszorozódott a fűrészgépem használati értéke a jó fűrészkorongnak köszönhetően. Villámgyors vágás, könnyű tolás, gyönyörű vágáskép. Ezek a lapok annyira élesek, hogy csak kesztyűvel babrálok hozzá, mert egy egyszerű cserekor, tisztításkor is megmanikűröz, ha picit megcsúszik a kezem rajta.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák