Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz pali923 #20683 üzenetére

    Amikor vitatkozom bizonyos kijelentésekkel, akkor csak arra szeretnék rávilágítani, hogy nem érdemes olyan leegyszerűsítő kijelentéseket tenni, hogy "nem szép". Az OSB például kimondottan érdekes, rajzos felületű valami, ha kicsit alaposabban szemrevételezed és nem válsz a "megszokások rabjává" :)
    Abban nyilván kétségtelenül igazad lenne, hogy az a környezet, amiben ma leginkább találkozunk ezzel az anyaggal, az nem más, mint építkezések kerítései, amit lepisil a kutya, összeragasztgatnak plakátokkal és megviseltté tesz az időjárás. Abban is igazad van, hogy a felülete nem olyan kézbarát, mint egy laminált forgácslap, ezzel együtt kár beskatulyázni az anyagokat, szerintem.
    Üsd be a keresőbe, hogy OSB+design és láthatod, hogy építészek, formatervezők fantáziáját megmozgatja ez az anyag is. Ami nem azt jelenti, hogy tetszenie kell Neked a végeredménynek, nekem sem feltétlenül tetszenek, ugyanakkor értékelem, hogy próbálnak valami mást kitalálni, mint amihez már hozzászoktattuk a szemünket. Akár csak a poén, vagy polgárpukkasztás kedvéért.
    Itt van ez a karosszék:

    Nem azt mondom, hogy ilyet szeretnék a lakásomba, de ha mondjuk onnan közelítjük meg a dolgot, hogy Győzike lakásában egy ilyen "neobarokk" garnitúra lenne és mondjuk nem az, ami valójában, akkor megemelném a kalapomat és azt mondanám, hogy vagány a Győzike.

    találomra itt egy boltbelső:

    Nekem itt is teljesen elfogadható az OSB. Minél inkább sikerül kreatívan hozzáállni az anyaghoz, annál sikeresebb a produktum.

    Az ilyen bútorok meg nyilván nem azért születnek, hogy a kényelmes foteleket kiváltsák, hanem megmozgassák a tervező és a szemlélő fantáziáját.

    Ez a házszám(?) meg így ahogy van, szép. :)

    És mindezt mondom úgy, hogy még forgácslappal sem dolgozom, leginkább csak lombosfával.

Új hozzászólás Aktív témák