Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz 4ron #20992 üzenetére

    A szavaidból úgy veszem ki, hogy nem nagyapa korú vagy. Akkor viszont egy kényelmetlen széken vagy asztal előtt sem lenne kötelező meggörbülni.
    Vagyis elsősorban veled (az örökölt alkatoddal) lehet a probléma, amit nem igazán egy asztalos fórumban érdemes orvosolni. Hidd el nekem, ha elmész ortopéd szakorvoshoz, arra is választ fog adni neked, hogy milyen jellegű bútort vegyél. Persze nem ez az elsődleges.

    A kérdésfelvetésed szerintem már ott is hibás, hogy nem az asztaltól lesz rossz vagy jobb a tartásod. Ennél sokkal fontosabb, hogy milyen széken ülsz? És hogy ülsz rajta? Az asztal ideális magasságát a Te testmagasságod szabja meg. A mélységét te is meg tudod határozni, lényeg, hogy ne legyen keskeny, mert akkor túl közel lesz hozzád a monitor, de keskeny asztal mellett (ha falnál van) a lábad sem fér el kényelmesen.

    Tehát, túl azon, hogy meghallgatod a szakorvost, én azt javaslom, hogy menj el az Ikeába, ott alkalmad van kipróbálni egy(több) tucat széket és íróasztalt. Azokat a bútorokat ergonómiát is tanult emberek tervezik. Számomra a leginkább az lenne kérdéses, hogy milyen klaviatúra elhelyezést és egérpadot találsz kényelmesnek.

    Ha nem mozogsz, nem sportolsz, akkor az íróasztal nem fogja megoldani a gerincproblémáidat.

Új hozzászólás Aktív témák