Új hozzászólás Aktív témák

  • pali923

    aktív tag

    válasz Márton111 #25360 üzenetére

    Ez az "olcsó, de jó asztali körfűrészt akarok vásárolni, adjatok tanácsot" c. téma rendszeresen előjön itt, de ugyanez igaz gérvágóra, akkus fúróra, meg egy csomó más szerszámra. A válasz is szinte mindig ugyanaz: mire akarod használni?
    Nem is feltétlenül attól barkácsgép egy körfűrész, hogy hányszor akarod használni évente, az Aldi, Lidl 3 éves garanciája ezeket a problémákat gyakorlatilag elég jól kiküszöböli. A legnagyobb baj ezekkel az olcsó gépekkel a pontosság. Akinek ez fontos, annak sok baja lesz ezekkel a gépekkel, akinek nem, az jól járhat az ilyen kategóriájú fűrészekkel. Én a saját bajomat itt leírtam annak idején. Én szeretnék pontosan vágni, mert nem nagy dolgokat csinálgatok itthon amatőrként, ezért sokat szenvedek. Az aldis körfűrész asztallapja 3 darabból áll, a steller vezetője 2 külön darabon van. Nem egyszer előfordult már, hogy beállítottam a legjobb tudásom szerint, vágtam 2 derékszögűnek szánt darabot, és nem voltak egyformák. A porszívásra minden nap kitalálok valamit, de csak annyit értem el, hogy nem a pofámba fújja a port, hanem a hasamra, ez is előrelépés. Venni jobbat viszont nincs esélyem, már csak azért sem, mert a minimum 100.000 Ft-tal drágább Makitát sem tartja senki tökéletesnek, még ha komoly előrelépés is lenne.
    Vagyis alapvetően egy darabig(?) marad ez a gép, aztán szenvedve, néha átkozódva, de megcsinálom, amit akarok. A legjobban az bosszant, hogy egy csomó idő elmegy a korrigálásokkal. Aki ilyet vesz, mindenképpen kompromisszumot köt a vágyai és a pénztárcája között, ezt tudomásul kell venni.

    A helyzet reménytelen, de nem komoly.

Új hozzászólás Aktív témák