Új hozzászólás Aktív témák

  • arvaiz69

    csendes tag

    válasz veze #32748 üzenetére

    Szia!
    Az tény, hogy nem egy csúcskategóriás gép, de kezdésnek egy hobbi barkácsolónak elegendő lehet. A kép alapján úgy látom ennek a gépnek lemez asztala van, ami nem épp a legjobb megoldás, mert az deformálódik. Aztán még azt vettem észre, hiába az jobb és baloldali asztalszélesítés, a párhuzamvezetőt már nem lehet odáig kitolni. Tehát jobbra és balra max 20-20 cm-re lehet a párhuzamvetetőt állítani, ami eléggé korlátozza a vágás szélességet. A gép motorja 2000 wattos, ami elég erősnek mondható. Hobbiasztalosként számomra azonban mégsem a gép teljesítménye a legfontosabb szempont, hanem inkább a pontos munkavégzés lehetősége. A motor teljesítményére visszatérve, az viszont igaz, minél nagyobb a teljesítménye, annál nagyobb igénybevételnek ki lehet tenni! Nekem is van egy hasonló kaliberű Workzone asztali körfűrészgépem, amivel nagyon szerettem dolgozni. Annak a gépnek az asztala is elég gyenge, de azért használható. Kb. 1 év használat után meghibásodott, ugyan garanciában megjavították, de azóta nagyon ritkán használom. Szinte csak apróbb tűzifa vágására használom.
    Az elmúlt hetekben véletlenül felfigyeltem az OBI-ban kapható LUX asztali körfűrészre, ami nagyon szimpatikus számomra. Szerintem több szempontból is alkalmasabb ez a gép egy kezdő hobbiasztalos számára!

    Ennek a gépnek az asztala öntvény alumínium ötvözet. A lemezasztalnál lényegesen masszívabb. A gép párhuzamvezetője a jobb és baloldali oldalasztalokra is kitolható, tehát kb. 45-45 cm a vágás kapacitása. Az asztallap közepén a fűrészkorongnál lévő műanyagot ki lehet venni, helyette készíthetünk fából odavaló passzos betétet amit a fűrészkorong felemelésével kivágunk és így nem lesz nagy rés a fűrészkorong mellett. A gép teljesítménye ugyan csak 1500 watt, de ez is elegendő teljesítmény a colos deszkák, vagy ritkán 5 cm pallók vágásához. Egyébként ezzel is el lehet vágni akár a 8 cm vastag fát is. Manapság a fatelepeken bármilyen vastagságú fűrészárút lehet kapni. Ezzel arra akartam célozni, hogy a colos deszkát nem nekünk kell otthon kifűrészelni a 7,5 cm vastag szarufából.
    Ennek a LUX gépnek egyébként 53.000 Ft az ára. Várható hogy az még karácsony előtt leakciózzák ezt a fűrészgépet. Mint mondtam az utóbbi időben nagyon foglalkoztatott ez a fűrészgép, az interneten több változatát is találtam amik lényegesen drágábban ez itt például ha jól emlékszem kb. 70.000 Ft

    De JET márkanéven is lehet ezt a gépet kapni 80.000 Ft-ért. Nem tudom azok annyival jobbak mint amennyivel drágábbak, vagy ugyan az a minőség, csak nagyobb profittal dolgoznak.

    Na végül is azért akartam ezt a levelet megírni, hogy mielőtt vásárlásra adod a fejed nézd meg ezt a LUX asztali fűrészgépet is, mert ez is jó választás lehet számodra! Amit még nagyon fontosnak tartok, hogy ha mégis az EINHELL fűrészgép mellett döntesz, vásárlás előtt keress olyan üzletet, ahol megnézheted, megfoghatod a gépet. Sokat jelentene a döntésed meghozatala előtt ha láthatnád például ennek az Einhell gépnek az asztalát, vagy a kis párhuzamvezetőjét. Esetleg ha mind a két gépet megnéznéd, akkor lenne összehasonlítási alapod. Ez a LUX asztali fűrészgép minden OBI-ban ki van állítva, meglehet nézni.

    Üdv.: Zoli

Új hozzászólás Aktív témák