Új hozzászólás Aktív témák

  • veze

    őstag

    válasz arvaiz69 #32754 üzenetére

    Én is fémipari alapokon nevelődtem, a munkában elvárt alaposság, pontosság ,sík, derékszög, párhuzam, precizitas stb fogalmai az ott elvártak szerint sulykolódtak belém.
    Eddig egy használtan vett sokéves orosz gyalu körfűrész, faeszterga kombóval és egy parkside kézi körfűrésszel csináltam mindent, ami a ház körül, házban kell. Nem egy álom gép, aki ismeri tudja miről beszélek, de itt ott alakítottam rajta hogy praktikusabb legyen és megoldottam vele, amit kellett. méretre Ablakok (tok szárny, igaz csak melléképületre,de az utcán elhaladva beépítve nem látszik rajta hogy nem gyári és jól is működik) lépcsőlapok, korlátok, polcok , ablakokra zsalu, stb. mindig ami jön és kell. Egyik se ollós csapozást igénylő pontosságú munka, kellő odafigyeléssel még ezzel a géppel is megoldottam
    Igaz mindent 20x kellett ellenőrizni, mérni mindig.
    Mára azonban már ez a gép is elhasználódott.Fürésznek nagyon fapados, meghagynám csak gyalunak, és nem kell akkor állandóan szerelgetni hol fűrész hol gyalunak.
    Szekrényeket is csináltam már de ahhoz lapszabászaton vágattam le mindent, ha jól van előzetesen megtervezve kiszámolva , akkor ott nem kell utólag már vágni semmit..
    Köszönöm a tippet a LUX gépet illetően. Tegnap voltam OBI-ban ( szeged) de nem láttam kirakva ezt a lux gépet, (az einhell-t se) Majd megnézem a másikban is, mert kettő van. Mi ennek a pontos típus száma?
    Az einhellnél azt én is észrevettem, hogy a szélesítésre nem lehet kitolni a párhuzamvezetőt. :(
    Ezt az árkülönbséget rászánnám ami az einhell és lux között van, az asztala miatt

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák