Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz generatoros #37366 üzenetére

    Nem érdemes egyesével próbálkozni, ha összekötegeled, akkor egymást tartják s kevésbé tud kiszakadni a fa. Én az ilyesmit úgy csinálom - bocs, ha triviális dolgot mondok, ráadásul én mindent a magam kárán tanulgatok, mert nem kaptam asztalos képzést - hogy a szögvezetőre kétoldalas ragasztóval felragasztok egy egyenes keményfa lécet. Erre kerül egy réteg csiszolópapír, ami arra jó, hogy a nekitámasztott munkadarab oldalirányban ne tudjon könnyen elcsúszkálni. (ezt még tudnám finomítani de hosszú lenne leírni)
    A felragasztott keményfaléc vagy a fűrészlapig ér, vagy annyival lóg túl rajta, amekkora darabokat kell vágnom (ehhez a lécnek magasabbnak kell lennie, mint a fűrészlap magassága). A munkadarabot tehát vagy addig tolom, hogy egyvonalba kerüljön ennek a lécnek a végével, vagy csinálok egy ütközőt. A lényeg, hogy az ütköző még a fűrészlap előtt legyen, hogy a levágott munkadarab véletlenül se szoruljon meg a fűrészlap és a ütköző/párhuzamvezető között. Szerintem ezzel, gyors oda-vissza tologatásokkal, viszonylag szapora a művelet.

    Igazából thyeby van otthon ebben a dologban, sajnálom, hogy nyoma veszett. (miután nem olvasom a topikot mindig, így azt sem tudom hol volt az a bizonyos Lepsény, ahol még megvolt... privátban megírhatja valaki)

Új hozzászólás Aktív témák