Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Szalmakutya #41511 üzenetére

    "miért nem csak a teljesítmény, vagyis szívóerő számít? Az iparit nem tudom folyamatosan működtetni, az a baj? Szóval mivel jobb a forgácselszívó, az 1kWos motorjával?"

    Nézd meg ennek a profi porszívónak a légszállítási leljesítményét! Kb 220 m³/h. A Hammer pedig emlékeim szerint 900-950 m³-t visz óránként. Magyarul kb ötször annyi levegőt szív be (és fúj ki) óránként. Ha leteszed a porszívód csövét 10 cm közel egy poros asztallapra, jó, ha tenyérnyi port gyűjt be a környékéről álló helyzetben. Ha a forgácselszívóét teszed oda ugyanígy, akkor meg 2-3 tenyérnyi port tüntet el. A por felszívásához nem szükséges túl nagy vákuum. Könnyű lisztről van szó, amit a szél is felkap. Igaz, a porszívó simát lenyel egy útjába került 100-as szeget. Erre egy forgácselszívó se képes. De mi most szeget akarunk porszívózni, vagy portalanítanánk inkább?
    Nem szükséges 1 Kw-os motor egy elszívóra. Már 300-400 W-al is korrektül meg lehet oldani. (Európában épp most szabályozták újra a háztartási porszívók max áramfelvételét. Nem lehet több 750 W-nál. Még ennyi is sok.) Nekem sem tetszik a Felder developerek azon gyakorlata, hogy egy atomreaktorra kötik az összes gépjüket. Megvettem volna a szalagfűrészüket (Hammer N4400-). Nagyon tetszett. Álltam a gép előtt, ott volt a zsebemben az ára kp-ben, és elgondolkodtam. Mi a lófasznak nekem egy 2 Kw-os motor hat mm-es szalaghoz? És megvettem inkább a Makitát, ami "csak" 750 W. (Kimértem: Terhelés nélkül 300 W) Szóval úgy döntöttem, hogy nem egy amerikai benzintemetőre szavazok, hanem veszek inkább egy kispolszkit. Mert a villanyszámlát nekem kell fizetni - és fenti példában a különbség több, mint jelentős.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák