Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz arvaiz69 #56060 üzenetére

    Köszönöm a beszámolódat! Ez azért a magam számára valamelyest megnyugtató, mármint olyan értelemben, hogy a kisebb fűrészgéptől ne tántorítson el. Ugyanakkor az is kiderül, hogy mások a szempontjaink, mert nekem a lagunában éppen az a vonzó, hogy nagyobb méretet képes átfűrészelni. Vagyis, hogy kisebb rönköket is át lehet tolni, ami nálam számítana, mert én a legkevésbé borovi pallókból dolgozom, sokkal inkább lombos fákból és én "bukok" a különféle kisebb méretű fafajokra. Tehát szárad itthon például néhány kisebb gyümölcsfa rönk, tiszafatörzs, amiknek a feldolgozása gondot okoz. Ehhez jól jönne olykor egy nagyobb szalagfűrész. Ugyanakkor van egy olyan félelmem, hogy ha egy gép nagyobb méret átvágására alkalmas, akkor ez esetleg - lehet, hogy nincs igazam - nincs jó hatással a vágásminőségre.
    Abban is más a gyakorlatunk, hogy én borovi pallókat körfűrésszel darabolnék és nem szalagfűrésszel. Persze, ha lenne nagyobb szalagfűrészem, akkor lehet, hogy azt használnám inkább. Én a szalagfűrészt akkor preferálom, ha olyan értékes faanyagot darabolok, ahol számít, hogy mennyi megy forgácsba. Ha 75mm felett van az átvágandó méret és ha kanyarítani kell.
    Az már csak egyéni szociális problémám, hogy kevés a helyem és mozgatni sem bírnék mázsa feletti eszközöket... Olyan szalagfűrészre vágyok, amit szükség szerint ki tudok gurítani a műhelyből, három lépcsőfokon keresztül és vissza. Ha netán 2,3m-nél hosszabb pallót kell vágnom.

Új hozzászólás Aktív témák