Új hozzászólás Aktív témák

  • pbujna

    aktív tag

    Sziasztok. Újra itt vagyok a konyhafront felújító projektem eddigi tapasztalataival. Minden szép és jó, nagyjából sikerült, amit elterveztem. Köszönöm a segítséget. Néhány apró szösszenetet azért leírok, hátha másnak is vannak még ötletei, amivel egyszerűbbé tehetném a munkát.
    A szivacsos csiszolás elsőre bevált, de sajnos 1db ajtón elkopik. 120-ast vettem 3db-ot első körben. A második ajtót már csak polírozta, a lakkot sem szedte le. Így a második ajtót már 240-es multicsiszolóhoz vásárolt háromszögű papírral csiszoltam. Ez kb 2 ajtót bír, illetve jóval olcsóbb is. A szivacsot ezek után már csak a marások tisztítására használtam, majd a szálirányon keresztben levő karcok polírozására. Eddig 4 ajtót csiszoltam meg.
    A festés a Milesi páccal pompásan működik, szép eredményt kaptam. Hátránya, hogy a lakkot 24 órán belül fel kell vinni, így a gyerekek mellett majdnem kifutottam az időből, mert a hintáztatás előrébb való volt.
    A lakkot a szabadban fújtam 2:1:1 arányban keverve a higítóval, edzővel. 1,4-es szórópisztolyt használtam, bár a leírás 1,7-est ír. Az 1,7-es HVLP pisztolyt egyszerűen nem bírtam beállítani hozzá, így maradt az 1,4-es hagyományos. Vízleválasztóval nagyon szépen dolgozott. A lakk szépen terült, sajnos 2 helyen megfolyt. Ez majd alakul....
    Mellékesen megjegyezném, hogy 2 furatot is javítottam az egyik ajtón. A Lidlben vásárolt dübelmaró viszont messze nem teljesítette a tőle elvárt minőséget. (Lehet, hogy én nem használtam jól). A 6mm-es 3mm marás után beadta a kulcsot. 2 éle is letört, visszahajlott. A 10mm-es (mivel ez a következő) pedig 9,2 mm-es dübelt mar, amihez a 8-as fúró kevés, a 10-es sok. A 9mm-es fémfúrószár pedig tönkre vágra az ajtót, mivel nagyon agresszív az éle. Ez az ajtó most várja, hogy megszáradjon a ragasztóba kevert forgács. :W

Új hozzászólás Aktív témák