Új hozzászólás Aktív témák

  • T J

    tag

    válasz fogtunder #62315 üzenetére

    Vsz nem éri meg 1"-ból: 2x munka, 2x gyalulási veszteség, 2x bevitt víz, és sokkal nagyobb esély hogy a ragasztód idő előtt megszikkad.
    Válogatni kell. Lehet olyan minőséget összeszedni, ami a tűréshatárodon belül van. Ha telefonon rendelsz, akkor persze akármit is kihozhatnak.
    Ha egy fatelepen olyan 2"-os anyagot árulnak, amiből ez nem megoldható, akkor azt a helyet el kell kerülni. Nem gondolom, hogy ez miatt elakadsz. Ha Larex helyileg jó, ott van elfogadható minőség. Igaz úgy működik, hogy fizetsz és majd ők előre hozzák, de ha valami nagyon szutykot hoznak, akkor lehet szólni. Vagy fizetés előtt hátramész és megnézed milyen, vagy szólsz h válogatni szeretnél... Máshol meg általába lehet válogatni, csak nem szárított az építőanyag.

    Áthidalónak a 12x12 nem a legjobb keresztmetszet. 15 szélesből sok a veszteség is, 225 cm2 ami kiadja. Jobb lenne 4db 5x10, az csak 200cm2, és kiad 9x17-et. Az 153cm2 vs 144 cm2, vagyis kevesebb anyag kiad többet, és jobb a profil is.
    ... Ha maximalizálni szeretném a kihozatalt és szépség nem számít, akkor "I" profil: két fekvő 5x10 közé beragyasztanék egy 5x20-at élére, az 9x26 tisztán, de az két lépcsős ragasztás (mert az 5x20-at is kettőből ragasztanám), nem olyan szép, és megül az "I" talpán a por.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák