Új hozzászólás Aktív témák

  • T J

    tag

    válasz matta2003 #65634 üzenetére

    Akasztás: igen, jó helyen van abban a magasságban is ahová rajzoltad.

    Hátfal - írom ami eszembe jut:
    1. Bútorlap hátfal a csövek mögött, lamellázva, helyben összeragasztva. Erős és letisztult látvány, de leszedni csak roncsolással lehet majd.
    2. Bútorlap hátfal a csövek mögött, alu L profillal vagy szerelő léccel berögzítve. Kevésbé erős és letisztult, de oldható kötés, roncsolás nélkül leszedhető elem.
    Mindkét esetben a bútorlap hátfal közvetlenül rögzíthető a falhoz, külön vasalat nélkül is.
    3. Függőleges vagy keresztirányú lécek a csövek mögött, utólag becsavarozva. A párhuzamos oldalakat egymáshoz merevíti, csökkenti a vízszintes oldalak behajlását. A szekrény akasztása vasalattal, a videó szerint.
    4. Bútorlap burkolat a csövekre, és szintén bútorlap hátfal az így kapott felületek közé. Ez így összeszerelve utólag feltehető, ez az előnye a többi megoldáshoz képest, viszont legtöbb munka ezzel van. Akasztás hátfallal, mint az 1-2 esetben, csak itt aszimmetrikusan.
    5. Beragasztott bútorlap hátfal, a csövek előtt. Legszebb, legerősebb megoldás, készen felszerelhető, de legkisebb hasznos belső tér, és a felakasztás is macerásabb, de azért megoldható.
    6. Benútolt farostlemez a csövek mögött, helyben (pl oldható lamellával) összerakott korpusszal. Ha nem ragasztod be, nem merevít semmit, csak a falat takarja el, és a felfüggesztést gyengíti. Szóval ezt elvetném.
    7. Függőleges osztó, részleges hátfalazással. Nem túl jó és nem is szép, ezt is elvetném.

    Én magamnak nem tennék hátfalat, vagy az első 5 közül választanék.

Új hozzászólás Aktív témák