Új hozzászólás Aktív témák

  • Kamikazeman

    aktív tag

    válasz bbubby00 #45027 üzenetére

    Abszolut egyet ertek veled!! En is jartam hasonlo cipoben, hogy kis penzbol kellett valami jobbat(szerintem van itt olyan "nagy ágyú" meg, aki regen ugyan ezt tette, csak mar elfelejtette), mint a gyari es egyaltalan nem lehetetlen, foleg mivel meg igy is sokkal jobb lesz annal ami volt. A szinpadkep, meg egyeb ilyen dolgok ekkor meg semmit sem szamitanak(mert azt sem tudtuk, hogy van ilyen). Kulonben meg en is sokkal jobban szeretem, ha korbe vesz a zene ezert van mindig 4 csatis sztereo erositom itthon is es 4 hangfal.
    Eppen nemreg kerdezett tolem valaki hasonlot priviben(hogy miert priviben..????Mert gondolom nyiltan nem mert es mert csak en valaszoltam neki a" hulye kispenzu" kerdesere) es bemasolom a valaszomat teljesen felvallalva a kovetkezmenyeket!!!!! :))

    Az idezet:
    "Huha! Kicsit sok a kerdes egyszerre, de megprobalok osszerakni valami infot neked. El kell mondanom, hogy en nem vagyok profi hifi epito, de osszeraktam mar par sajat cuccuot a masok es a sajat fejem utan menve is!
    Abszolut nem osztom azt a velemenyt, hogy hatra nem kell hangszoro. Voltam mar olyan cipoben, mint te, hogy kicsi penzbol kellett "varazsolni". Jelenleg pont full JL audio rendszer van az automban, ami 16.5cm-es elso szett 4 csatornas erosito es egy melylada+2din fej.Cirka 300.000+a fejegyseg az osszeg amiben van. Ezt csak azert irtam le, hogy mindennek ellenere nem tetszik a hangja! Pontosan azert nem, mert nincs hatul kozep es magas hangtartomany, ami az itteni emberek szerint a szinpadkep miatt csak beleront a kepbe! Nekem pedig kell, mint egy falat kenyer!!! Szoval mindenki eppitsen a sajat izlese szerint!!!! Szerintem siman mehet az oval hatra fejrol az ugy oke egyelore. A gond az elejevel lesz a 10cm-es kicsi, de nagyon!!! Kesobb mindenkeppen 4 csatis erot vegyel es arra mehet a lada hidba meg 2 hangszoro(ekkor kellene mar a 4RCA a fejeden, de megoldhato magas jelszintu kimenetrol is). Bar ettol a pillanattol kezdve az oval melyhangjait elveszted, mintha ott sem lennenek, csak a kozep es a magas tartomanyt fogod hallani rola, de gondolom ez ertheto. Na es innen lesz a gond, ugyanis a 10cm-es elso szetted, ha eddig meg(talan) turheto is volt innentol kezdve nagyon keves lesz, mert eszre sem veszed, hogy van!!! Csak a magasaid fogod hallani elorol es nagy hianyerzeted lesz. Ekkor kovetkezik majd, hogy kell valami megoldas az elejere es szukseges lesz az ajtora valami 16-os elso szett a 10-es helyett! Szoval en mindenkeppen azt mondom, ne kolts sokat a 10cm-es szettre, de inkabb egybol vesd is el!! Nekem az olcso koltsegvetesnel ovalok voltak hatul es 16cm-es szett volt elol(hozzateszem nekem sem volt hely, de vagtam az ajtoba) es szerettem!! Kesobb mind ez meghajtva egy 4 csatis erositovel es imadtam a hangjat!! Ok neha jo lett volna a lada, de annyira nem hianyzott. Nekem a kalaptartoba Helix oval volt Hertz elso szettel. HA jol emlekszem olyan 50 korul jott ki az osszes(mondjuk kb. 10 eve). Ja, es ezen a szinten nem kell semmi extra kabel! Egy atlagos 1,5mm2-es kabel jo lesz 300huf korul kapsz meteret.
    Az ilyen SAL, MNC stb. hangszorokat meg se probald. Mindenkepp valami tradicionalis marka 90Db-el, vagy inkabb magasabb(nem ritka a 93-96Db-es) hangszoroit valaszd fejhez mindenkepp 4 Ohm-al. Hasznaltan fillerekert meg lehet venni, ha szoros a keret.
    Konkret tipust nem tudok mondani, mert mindenkinek mas hang a jo, probald meg valahol meghallgatni, ha lehet. Hirtelen ennyi, remelem sikerult nemi kepet kapni, de hangsulyozom az autohifi, legalabb annyira izles kerdese, mint a kaja! Erre mostanaban jottem ra en is, miota tobbet koltok hifi-re, hogy mennyire az oval-os kalaptartos dolog jott be nekem, ami toredeke volt. Igaz a mostani hangosabb! :DD"
    Idezet vege ;)

    Fontos megemlitenem, hogy tudom a 300.000Huf nem sok a ti cuccaitokhoz kepest, de akinek valszoltam valoszinuleg az lenne es inkabb csak megnyugtatas keppen irtam a velemenyemhez!
    Szoval emlekezzetek ti, hogy kezdtetek(mar aki nem gazdagnak szuletett, vagy nem hobby-ja ezert erre gyujtoget)

    Fontos megemlitenem, hogy ez a sajat velemenyem es hogy sosem hallgattam csillios rendszereket, de talan Õk sem, illetve tisztaban vannak vele, hogy nem varhato el kis penzbol(amit nem gyoznek hangsulyozni, hogy ne harapjatok le a fejuket)!! :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák