Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz dethroner #3770 üzenetére

    Ennek kétféle megoldása van. Egyiknél látszik ilyen karmos szelep, amit a főzőegység hüvelye tol vissza és ezáltal megnyílik a víz útja, korlátozás nélkül. De ennek sajátossága, hogy nyitás nélkül viszont önmagát zárja be (visszacsapó), akár szét is robbantaná a nyomás, nem fog engedni (de a vízpumpa kimenetén van biztonsági szelep, ami enged, ha kell):

    A másik változatnál ilyen köröm nem látszik egyáltalán, hanem egy belső dugó tart ellen a víznek. Ha jön a nyomás, 4 bar felett egyszerűen kinyomja, elenged a rugó:

    Itt látszik utóbbi működése. Amikor a piros nyíllal jelölt mágnesszelep nyitott, a tejkör felé halad az áramlás, hiszen a pipacsőben lévő dugó kifelé nem enged. Amikor a mágnesszelep zár, akkor viszont a nagy nyomás 4 bar felett könnyedén eltolja a szelepet és megindul a víz a főzőegység felé:

    A pumpa jó erős ezekben a gépekben, azt én is tapasztaltam, hogy túl finom őrleménynél, ami már túltömít, a főzőegység recseg-ropog, alul visszanyomja a dugattyú rúdját is ütközésig, a dugattyúrúgó ellenében. Szinte lehet érzékelni szubjektíven is, annyira szétfeszíti a nyomás, hogy többet már nem is bírna a főzőegység.

Új hozzászólás Aktív témák