Új hozzászólás Aktív témák

  • konzumpro

    Topikgazda

    válasz [Ixub] #5337 üzenetére

    Amit [már] [írtam] [párszor], az automatáknak is van egy optimális beállítási paraméter-szettje, erősen függ a nyomásfokozótól, mennyire lassítja a lefolyást. De azért hasznos a videó, mert tényleg érdemes az elején egy átlag kávéval 5ml-enként növelve a főzet hosszát beállítani a legoptimálisabb kioldódást, ami már nem savanyú és még nem keserű. Amikor megjelenik a keserű fanyar íz a túlkivonatolás miatt, 5-tel vissza kell venni és kész is vagyunk. Aki nem menüből állítja, mérőpohárral és mérleggel tudja megoldani a kalibrálást, ellenőrzést.

    Kávétípusonként lehet korrigálni, az aromaerősséggel meg célszerű azt a mennyiséget beállítani ami még belefér a főzőegységbe. Ha sok őrlemény szóródik a gépben akkor túl sok az őrlemény.

    Középállásban jó az a kb. 10g amit a Philips őröl, a gyári 40ml is pont jó egy presszós csészébe, az átlag kávékkal, ha az őrlő is középállás -3 ricnin van. Gépenként változó.

    Kéne 30-40 kávét főznöm ahhoz, hogy ízben megtaláljam az összefüggést a nyomásfokozó, a pumpa típus (EX4/EX5), őrlemény finomság, mennyiség, hőfok, folyadékmennyiség között...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák