-
Fototrend
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
konzumpro
Topikgazda
Amit [már] [írtam] [párszor], az automatáknak is van egy optimális beállítási paraméter-szettje, erősen függ a nyomásfokozótól, mennyire lassítja a lefolyást. De azért hasznos a videó, mert tényleg érdemes az elején egy átlag kávéval 5ml-enként növelve a főzet hosszát beállítani a legoptimálisabb kioldódást, ami már nem savanyú és még nem keserű. Amikor megjelenik a keserű fanyar íz a túlkivonatolás miatt, 5-tel vissza kell venni és kész is vagyunk. Aki nem menüből állítja, mérőpohárral és mérleggel tudja megoldani a kalibrálást, ellenőrzést.
Kávétípusonként lehet korrigálni, az aromaerősséggel meg célszerű azt a mennyiséget beállítani ami még belefér a főzőegységbe. Ha sok őrlemény szóródik a gépben akkor túl sok az őrlemény.
Középállásban jó az a kb. 10g amit a Philips őröl, a gyári 40ml is pont jó egy presszós csészébe, az átlag kávékkal, ha az őrlő is középállás -3 ricnin van. Gépenként változó.
Kéne 30-40 kávét főznöm ahhoz, hogy ízben megtaláljam az összefüggést a nyomásfokozó, a pumpa típus (EX4/EX5), őrlemény finomság, mennyiség, hőfok, folyadékmennyiség között...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen