Új hozzászólás Aktív témák

  • konzumpro

    Topikgazda

    Nyomásfokozó (rugó és kerámia korong) nélkül főztem ma kávét, borzasztó volt, olyan mint amikor kotyogósban megég a kávé, fanyar, nem tudom hogy csinálta, nem értem a logikáját, kisebb nyomás és erősebb íz, de a kellemetlen fajta.
    Aztán visszaállítottam az 1kg-os rugóerőt plusz az SBS szelepet, így (előáztatás elejétől számolva) 16 másodperc alatt főtt le 22 ml kávé, 4-es erősségen (mert 5-ösön ennél az őrleményfinomságnál mellészóródik egy kevés őrlemény - túl sok a főzőegységbe).
    Úgy látszik ez a fő paraméter automatánál, a nyomás. (Ezzel együtt persze a főzés hossza is változik. A nyomás miatt a valós hőfok is változik...)

Új hozzászólás Aktív témák