Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz MiklosSaS #143296 üzenetére

    Nincs mit magyarázni rajta. De ha pontosabbat akarsz: "borzalmasan gyenge egy a 10 nm-es i5, pedig 4c/8t", "Egyszerüen egy fos ha böngészésen kivül másra is szeretnéd használni", "egyszerüen az i5-1035G4 egy baromi gyenge processzor", "de amikor a processzort munkára fogod akkor letérdel" [link] [link] .

    (#143297) stratova: Igen, nekem is a TDP/hűtés korlát volt az első tippem, de azt írta a Sas az rendben volt. :K Aztán, ki tudja, semmi konkrétumot nem kaptunk tőle.

    (#143299) norbert1998: A teszt és a tapasztalat amikor eltér, az többnyire vagy azért van, mert rossz a mérés, vagy azért, mert bizonyos tényezőkkel nem számoltak, esetleg nem is azt mérték meg, amit kellett volna, vagy gondoltak, hogy megmértek. Lásd pl. az NBC-nél amiket linkeltem, hogy nem csak azt mérik meg, mennyi Cinebench pontot ad az adott notebook, hanem megnézik azt is, mennyit ad egy órányi folyamatos teszt közben, és általában azt is írják mellé, mennyit kért ehhez enni és milyen órajelen ment valójában. Nem véletlen nézik ezeket ilyen alaposan, és nem csak tesznek egy (több) ilyen velős kijelentést, mint Sas, hanem kicsit mögé is néznek mi történt. Persze, tény, lehet ég és föld is a különbség akár ugyanaz a két proci között, ha normálisan van hűtve és beállítva, vagy ha nem, főleg ezeknél a négymagos U-kategóriásoknál, ahol ennek kitüntetett jelentősége van.
    A Symbianos példád azért nagyon rossz szvsz (vagy lehet én nem értem pontosan, mire gondoltál vele) mert ott tisztán megmérhető, hogy mire bejön rajta mondjuk a PH fórum az fél perc (hasamra ütöttem), míg a 2s-en 1 másodperc. De még a régi Oneplus 3-asom Snapdragon 820-asához képest is remekül mérhető, mennyivel gyorsabban történik minden az újabb 845-ösön, és azt is pontosan el tudom neked mondani, hogy a napi SOT-om csökkent a gyorsabb fónnal, miközben több mindent csinálok rajta. De ezek mind mérhetőek is, remekül szinkronban van a tapasztalat a mért kb. másfél, kétszeres Geekbench eredményekkel is...

    (#143300) MiklosSaS: Kedves tőled, de nincs szükségem rá, hogy bárki "értelmes embert" próbáljon csinálni belőlem, megvannak a kellő referenciáim és bizonyítványaim, ha szükség volna rá. :R

    Unalmas viszont már ez a bohócozásod, elég szomorú az érintettekre nézve, hogy bohóc leszek pusztán azért, mert nem értek egyet a többséggel. (Akinek nem inge... ;) )

    Lehetnél már igazán férfi, és tükörbe nézhetnél, szerintem valójában csak ez piszkálja a tollas csőröd, hogy nem szorulok a támogatásodra, és megvan a magam véleménye akkor is, ha nem feltétlen egyezik az a többségével.

    A modikat végképp kár ide keverni. A fórumnak és a kultúrált beszélgetésnek vannak szabályai, ha valaki ezt képtelen betartani, azzal a modikhoz kell fordulni, nem pedig teleszemetelni a topikot. Szintén nem rám nézve szomorú, hogy előfordult, hogy moderátort kellett hívjak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák