Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz *Ropi* #5680 üzenetére

    Lényegében ezek nem teljesen az én ötleteim, a stúdiótechnikában használatos dolgokat ültettem át alacsony költségvetésűre. Egyszer részt vettem stúdiófotózáson és amit ott láttam azt mostanra már szinte mindet "leloptam" és megcsináltam fillérekből :) Szerintem annyi az egész, hogy megértjük a gép és a fizika működését. Aztán jön az ötlet, hogy mit kéne csinálni és vele a probléma, amit meg kell oldani. Ha érted a működést, akkor érted a problémát is. Ha érted a problémát, kitalálod a megoldást. Ha megvan a megoldás, már csak a kivitelezés hiányzik és kész is a kép amit kitaláltunk :) Nem a drága felszerelés fogja megoldani, hanem az, hogy érted amit csinálsz. Persze drága felszereléssel könnyebben és szebben lehet megoldani. Kicsit sarkos a dolog mert van olyan amit tényleg nem lehet olcsóbb cuccal megoldani de ilyen sokkal kevesebbszer fordul elő, mint ahányszor az olcsóbb gépek tulajai a felszerelésre fognak dolgokat.

    Persze nem mindenkinek áll rá az agya, hogy a gép minden rezdüléséről tudja, hogy odabent éppen mi történik. De egy részletes leírás segíthet. Ezért is szoktam leírni úgy, hogy az alapján már reprodukálható legyen. Hátha valaki kedvet kap hasonlóhoz, esetleg észrevesz még egy lehetőséget a technikában, tovább fejleszti, másra használja. Szóval hajrá, aki olcsón akar stúdió-jellegű fotózást csinálni annak íme egy példa amit otthon is meg lehet oldani, és lehet ennél szebben is hiszen nekem is első próbálkozásom, biztos lehet belőle jobbat is kihozni. Hajrá :)

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Aktív témák