Új hozzászólás Aktív témák

  • Mana86

    tag

    Üdv mindenkinek!

    Van 2db problémám és egyszerűen nem jövök rá a megoldásra. Nektek van esetleg ötletetek?

    1. Hálózati sebesség
    Dlink DNS-320 NAS > Cat7 utp> Dlink DIR-320 10/100 router (azt hiszem ez a típusa) > Cat5e utp > laptop.
    Nagy fileoknál is maximum 4MB/s-el másol hálózaton keresztül, pedig elméletileg 12,5-tel kéne. Le szeretném menteni a 160GB-nyi adatomat, de így lehetetlen. Nem jövök rá mi lehet a probléma. HDD-k ezt a sebességet elvileg simán bírják.

    2. Talán jogosultságok
    Van otthon egy WD TV Live médialejátszóm, mely rendelkezik beépített JukeBox funkcióval. Abban a topicban is felvetettem már a kérdést, de egyre inkább a NAS-ra kezdek gyanakodni. Már egy hete szenvedek a problémával és nem találom a megoldást. A következő a probléma.
    A WD-n lévő jukebox elméletileg automatikusan filenév alapján megkeresi a filmhez tartozó infókat és leszedi szépen a film mappájába a háttereket, tartalmat, borítóképet, stb... tehát a meta adatokat. Ha nem megy neki filenévből, akkor manuálisan is meg lehet adni neki ha beírod szépen kis kezeddel a film címét.
    Ez működik is rendesen, azonban van pár film (minden film külön mappában van) amihez hiába van letöltve a meta adat, egyszerűen nem tudja kiolvasni onnan a média lejátszó. A beírás is nehézkesen ment mert nem engedte manuálisan sem beírni, csak miután átneveztem a filet és akkor is csak egy bizonyos ideig engedte leszedni a tartalmakat. Valakinek ötlet? :F Jah és sima Windows megosztásként használom a NAS-t és a média lejátszó csinál belőle magának saját médiatárat.

Új hozzászólás Aktív témák