Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    Dunkirk
    Gondolatok...

    -Nolan (tényleg) ismét megcsinálta. Na nem Interstellar szinten csinálta meg. De meg. :)
    -Az "átlag mozinéző" fel lesz háborodva, hogy "de hát egy háborús filmben miért nem rombolnak le legalább egy várost?!" (true story) Köszi Marvel, és Bay csak meg lett a munkátok gyümölcse... :(((
    -Az "átlag mozinéző" fel lesz háborodva, hogy "hol a vér? Egy háborús filmben mi az hogy nem lőnek halomra senkit?!" (true story)
    -Az átlag mozinéző a film után odafordul hozzám, hogy "ha most elkezded nekem mondani, hogy ez mennyire egy fasza film volt, akkor jobb ha már most elkezdesz szaladni a kocsiig." ( :) true sztori)

    -IMAX-ben nézzétek! Sajnos nekem nem volt most IMAX-re lehetőségem, még szombaton akartam foglalni keddre, de már tele volt az egész. Kemény. És sajna csak egy időpont jöhetett szóba. :( De el tudom képzelni ez mennyire brutálisan jó lehet IMAX-ben.
    -A hangok! Úr isten azok a hangok!
    -A vágás! Mennyire egyszerű. Mennyire jól van kivitelezve. Konkrétan sokszor elmosolyodtam, hogy ez így mennyire adja, mikor összeáll egy egy jelenet, teljes egésszé.
    -A naturalista tálalás, operatőr munka!
    -Nincs benne mindent átható feszültségkeltés. És mégis működik.
    -Nem feltétlenül izgulsz a karfát markolászva a karakterekért. És mégis működik.
    -A zenével a film feléig nem voltam kibékülve. Mintha addig ugyan az az egy szólam szólt volna. Aztán változatosabb lett. De nem nagyon változatos. Egy jól behatárolt keretek közt mozognak a dalok (úgy tudnám megfogalmazni, hogy "zakat" style :) ) . Viszont ennek írása közben is a soundtracket hallgatom.
    -A végét kicsit kapkodósnak éreztem. Ott mikor Hardy leszálll, onnantól kicsit megszaladt az a bizonyos olló a vágásnál. Persze ott már nincs sok a filmből.

    Szegény csávó akkor már igazán "gittelhetett" volna egy egészségeset valamelyik bokorban. Ha már az elején ennyire téma volt. Micsoda gyomorgörcsei lehettek. Nem csoda, hogy nem volt kedve sokat dumálni a film alatt. :D Ezt csak a poén kedvéért írtam.

    Én eddig is óriási Nolanfanboy voltam. És ez most sem változott, cseppet sem. Remélem nem fog Bond filmeket rendezni. Jó lenne meg minden, de Nolan csak maradjon az eredeti ötleteinél. Menjen a saját feje után. Nem kell az univerzum, nem kell a franchise. Mi mozinézők akkor járunk a legjobban, ha kiadja magából az ötleteit. Mint most is ez a vágás, a három idősíkkal való játék.. Beleállt anno a Batman filmekbe, mert kellett. Hollywood ilyen. De már semmi szüksége ilyenekre. Ő a legjobb rendező, csináljon amit csak akar, de ne akarjon Bond filme. ;) De ha azt csinál az is jó lesz úgy is. :)

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák