Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

    Huhhh, mit is írjak. Megint abba a csapdába estem, hogy kavarognak bennem az érzelmek, meg a különféle gondolatok, de nincs olyan jó fogalmazásom (vagy nem vagyok elég művelt), hogy szavakba öntsem mindezt. Úgyhogy csak annyit mondok, hogy számomra egyszerre volt felkavaró, megható, és kellemes élmény. Nagyon jó film, nézzétek. :K

    Na jó, azért valami értelmeset is megpróbálok összeszenvedni. :B
    Először is, megértem azokat, akiknek kicsit erőltetett volt a morális mondanivaló. Én is éreztem néha. Mondjuk ebben az sem segített, hogy elolvastam pár spoiler mentes(nek mondott) kritikát, ahol szinte egytől-egyig megemlítették, hogy kb. miről szól a film. Jobb lett volna ezek nélkül, mert így akaratlanul is figyeltem rá. De engem mondjuk annyira nem zavart. Elvittek a karakterek, a párbeszédek, az élethelyzetek, a vidéki amerikai légkör, és az a számomra az ilyen másfél-két órás filmeknél elég ritkán előforduló jelenség, hogy holott nem sokat láttunk magából a településből, annak mindennapjaiból, mégis úgy éreztem, mintha ott éltem volna én is. Ez sorozatoknál inkább szokott előfordulni, de itt most megvolt elég hamar.

    A drámaiság mellett a finoman adagolt humor is nagyon bejött, a fényképezés és a vágás több, mint korrekt, a zene nagyon szépen, hangulatosan támogatta a filmet, és sokakkal ellentétben nekem a történettel, és a befejezéssel sem volt semmi bajom. Volt pár kiemelkedően erős jelenet, ahol biza' el is morzsoltam pár könnycseppet.

    A színészek egytől-egyig profik, a casting telitalálat. Frances McDormand és Woody Harrelson nagyon jók voltak, Sam Rockwell meg egyenesen elképesztő. Igaz, hogy mellékszereplőnek írják (és ott is jelölték minden filmes fesztiválon), de ez bizony már-már egy főszerep volt, és ahogy hozta, az valami brutális. Tényleg, le a kalappal.

    Szóval mindent összevetve, mindenképp ajánlom megtekintésre. :K Én párszor újra fogom nézni a közeljövőben, mert biztos alakulni fog még bennem.

    És tudom, hogy ezzel nem leszek népszerű, de nyugodtan nézhető szinkronosan is (kioktatást nem kérek, köszönöm). Hallgattam angolul is, de nagyon jó munkát végeztek a magyar színész kollégák is, és kifejezetten jól passzol minden hang. Igaz, hogy így nem az eredeti orgánummal halljuk a szereplőket, de cserébe jobban tudok figyelni az arcokra, mert hacsak félig is, de nem kell olvasnom a feliratot (legalábbis én így vagyok vele). :)

    #értékelés

    [ Módosította: Viszlát ]

    VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák