Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    nagyúr

    Black Panther

    Azt gondoltam, hogy 10 évvel a Vasember után csak annyit kell majd írni, hogy hol is helyezkedik el a másféltucat filmet számláló univerzumgyűjteményen belül, aztán jött a koppanás, mert a szokásos Marvel kliséket (mútlbeli sérelmen felhúzott főgonosz, útkereső főhős, effélék) sikerült úgy megcsavarni, hogy nem is igazán érezni Marvel filmnek a Fekete Párducot és ez egy nagyon jó érzés volt számomra. Tényleg gyakorlatilag nem létező a kapcsolat a többi filmmel, egy teljesen elszeparált konfliktus, egy igazi királydráma light, blockbuster köntösben néhol olyan hangulattal, ami tényleg a legjobbak közé emeli saját viszonylatában.
    Tényleg az a durva, hogy nem nagyon tudok belekötni a sztoriba, megvalósításba, jól visz végig a sztori, egyetlen helyen éreztem azt, hogy ez itt gyenge írás volt (T'Challa hogy került M'Baku-hoz), minden más tükörsimán lett végigvezetve. A színészek is jók voltak, Chadwick Boseman a Get On Up és a 42 óta tudható, hogy jó színész, itt is vitte a vállán a filmet nagyrészt, Michael B. Jordan hozta, amit kellett neki, a nők meg kemények voltak, helyi amazonok (kivéve a húg, belőle néha sok volt).
    Ami mellett pedig nem lehet elmenni, az a zene. Mármint nem csak a Ludwig Göransson által a filmhez írt zene, az is nagyon erős lett a sok afrikai motívummal, de a Kendrick Lamar által összerakott Inspired by... playlist lett eszement erős szerintem. Néhány szám a filmben is szerepel (de még hogy, az autós üldözés ütemezésétől letettem a hajam), de önmagában is egy tökéletes hiphop-soul válogatás album Kendrick Lamar-tól, nem véletlenül cikkeznek külön csak erről is.
    Utoljára a Winter Soldierre tudtam azt mondani, hogy ajánlom megtekintésre, a Black Panther viszont simán a Marvel top harmadban helyezkedik el. Friss látásmód, ügyesen végigvezetett sztori, kolosszális hibáktól mentes, tényleg jó szórakozás.

    #értékelés

    [ Módosította: Viszlát ]

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák