Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    Salyut-7

    Fú, hát hol is kezdjem.
    Az a helyzet, hogy elég sok probléma van a filmmel, ami sajna elég nyilvánvaló, és elsőre agyonver.
    Maga a történet nagyrészt kitalált, ilyen események sosem történtek az űrállomáson. De ez nem lenne baj, próbáltak némi izgalmat csempészni a sorok közé, de hogy őszinte legyek, nem sok sikerrel.
    A zene bárgyú, néhol ostoba. Kb mintha egy 2000-es évek környéki kalandjáték, pályák közti töltőképernyője szólna.
    Nekem semmi tragikumot nem tudott átadni a film, pedig esküszöm, igyekeztem. Akárhogyan igyekeztem, elmaradt a várva várt szívdobogás. De unalmasnak azért nem mondanám, bár hogy őszinte legyek, bennem a végéig inkább a kíváncsiság tartott a képernyő előtt, nem pedig az izgalom.
    Az meg külön feketepontot érdemel, hogy páran, a színészek közül is szinkronizálva lettek, ráadásul ez elég élettelenre sikerült. Orosz nyelv + felirat + eltérő szájmozgás, ez együtt engem nagyon zavart. Várom a szinkront, ha jól meg lesz csinálva, csak adni fog a filmhez.

    Történethez kapcsolódó, néhány technikai malőr. Ebből következően spoileres.

    Legjobb tudomásom szerint, ezek az űrállomások abszolut értéken 0 sebességgel haladnak, vagy nem haladnak. Relatíve persze, mert a föld egy pontjához viszonyítva van sebességük, de ez nem indokolja azt, hogy az űrből fotózva, mint két versenyautó húzzanak el melletted :D Ezek a képsorok megdöbbentően idiótára sikeredtek, kb FF szint :D
    Másfelől, nem így kell űrállomáshoz dokkolni, meg nem is így szoktak. Meg így nem is lehet.
    Ha egy baleset okán, az ojjektum mind 3 tengelye körül elmozdul, azt nem tudod mozgásban felvenni, nincs az az isten, talán még computerrel sem. 2 tengely még belefér, de a 3. az azt jelentené, hogy egy folyamatos pályán kell keringened közben, az ojjektum körül.
    De ha kiszámolják, hogy egy adott időben melyik ponton lesz, akkor arra simán rá lehet állni, erőfeszítések nélkül.
    De ez még csak véletlen sem jutott eszükbe, helyette bohóckodtak egy kört ezzel a feladattal, és mikor sikerrel jártak, én komolyan azt hittem, itt a film vége :D

    Még volt valami negatívum, amit említeni akartam, de 5 perce ezen gondolkozom, és nem ugrik be, így akkor mondom, ami miatt jó a film.
    De ez viszont kiemelkedően jóra sikerült :)
    Ez pedig CGI.
    Na Uraim, ha valami miatt érdemes megnézni ezt a filmet, akkor az ez. A Föld egyszerűen gyönyörű, és ugyanígy az űrbeli jelenetek. Nem akarok erről sokat áradozni, ezt látni kell. Helyén van az egész, nem tolakodó, vagy giccses, egészen egyszerűen szép.
    Ebben a tekintetben alázza a Gravity-t, ezt kijelenthetem.

    Ha pontoznom kéne, egy erős 6-ost megérdemel.

    szerk:
    Ja igen, megvan. Amit még hiányoltam a filmből, az a jó kis szovjet-életérzés, abból az időből. Vörös Zsaru, és hasonló filmekre gondolok most, amik adnak egy plusz hangulatot a filmeknek. Na, ez sajnos teljesen hiányzott, a "tovaris" is csak ki lett mondva, látszott, hogy senki nem gondolja úgy.

    marilllyo #109156
    Az is, meg a hamutartós erkély jelentet :DDD

    #értékelés

    [ Módosította: Viszlát ]

Új hozzászólás Aktív témák