Új hozzászólás Aktív témák

  • #16514048

    törölt tag

    válasz Mik76 #112210 üzenetére

    Erről tudsz valami tanulmányt mutatni, hogy ugyanazért a munkáért (ugyanolyan képesítéssel, ugyanannyi tapasztalattal, ugyanolyan szorgalommal, ugyanolyan teljesítménnyel, stb.) kevesebb pénzt adnak a nőknek? Ez így általánosan kijelenthető?

    Ez egyrészt törvényellenes lenne (EU-ban, Egyesült Államokban biztosan), másrészt meg amikor ennyi tényezője van (és ezekhez még hozzátehetjük a béralkut is), akkor szerintem nem lehet azt mondani, hogy valaki kizárólag a neme miatt kap adott esetben kevesebb pénzt.

    Illetve a parlamenti képviselők árnyának miért kéne egyenlőnek lennie? Mik azok az ügyek, amik csak a nőket érintik és csak ők tudják képviselni őket? Mondjuk az abortusz jut az eszembe hirtelen, de ez is olyan, hogy férfiak és nők között is nagyjából egyenlő a támogatottsága, tehát semmi nem fog változni azzal, hogy adott esetben akár a munkájukra alkalmasabb férfiakat lecserélik arra alkalmatlanabb nőkre.
    (Félreértés ne essék, tőlem lehet akár 95-5% is a nő/férfi arány, csak ne a kvóta, hanem a képességeik miatt legyen.)

    Illetve az egyenjogúság témára reagálva:

    A mai fejlett, nyugati társadalmakban mik azok a jogok, amiket a fehéreket/férfiakat megilletik, de a színes bőrűeket/nőket nem?
    Megmondom, nincsenek ilyenek. Én teljesen mértékben egyenjogúság párti vagyok, de nem is azért megy a harc, hanem pozitív diszkriminációért, kvótákért, többletjogokért, amiket viszont rendkívül károsnak tartok

    Az egyenlő bánásmód is érdekes téma. Fel lehetne sorolni rengeteg olyan tényt is, amire a SJW logikát használva arra a következtetésre is lehetne jutni, hogy a férfiak, vagy a fehérek vannak elnyomva...

    Ezzel azt akarom mondani, hogy nagyon szelektíven állnak hozzá, hogy miben szeretnének egyenlő bánásmódot élvezni.
    A kvótákkal is ugyanez a helyzet. Szerintem nem lenne hasznos, de akkor már ne csak a "kényelmes", jól fizető, magas presztízsű helyeken vezessék be, hanem a "piszkos", alacsony jövedelmet kínáló munkáknál is.

Új hozzászólás Aktív témák