Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    Swallow / Nyelés (2019)
    #értékelés

    Huh, ez de jó volt. :) Elég későn álltam neki. Azt hittem, el fogok aludni rajta, de lassúsága ellenére épp ellenkezőleg történt. A történetről inkább nem írok semmit. Bőven elég az, amit az ajánlókban látni, olvasni, vagy még sok is.

    Ha felületesen tekintünk rá, akár egy feminista propaganda anyagnak is tűnhet, de szerintem sokkal több ennél. Elgondolkodtató, többszintű társadalomkritika, sokrétegű pszichodráma, melyet horrorként is emlegetnek, de szerintem nem az, holott egyeseket biztosan megvisel a film néhány jelenete.

    A vége lehet, hogy furának hat másoknál, nekem így is bejött. Sőt, nagyon jól oldották meg azzal a kitartott snittel, ahogy a főszereplő elvegyül a többi ember között, ő is csak egy a tömegből. Az is durva, hogy Hunter földet eszik, ceruzaelemet, csavarhúzót, meg hasonló, veszélyes dolgokat nyel le, mégis csak arra tudtam gondolni, hogy mennyivel betegebb a - normálisnak tűnő - környezete.

    Remek, nyomasztó atmoszférája van, a helyszínek ütősek, Katelin Arizmendi operatőr képei gyönyörűek, Haley Bennett alakítása pedig egészen lenyűgöző.

    Megtekintés után sokáig agyalós, vitaindító, élvezetes darab. Én ajánlom. :K 8/10 simán megvan, de lehetne akár 9/10 is.

    [ Szerkesztve ]

    VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák