Új hozzászólás Aktív témák

  • PuMbA

    titán

    válasz eeXaa #160322 üzenetére

    Egyes filmeknél bajban vagyok az azonnali értékeléssel, ez is ilyen. Kell pár nap / egy hét, illetve majd egy eredeti nyelves megtekintés.

    Végül szinkronnal néztem, mert olvastam olyan külföldi véleményt, hogy a nem angol anyanyelvű ember feliratosan nézte meg és csak körülbelül a 75%-át értette meg. Na ez annyira igaz lett nálam, hogy én magyarul nézve is volt, hogy nem bírtam egy-két dolgot értelmezni és követni :) Nagyjából 90%-os lehet a megértési szintem.

    Na de, amit biztosan mondhatok. Ludwig Göransson filmzenéje szerintem remek. Meg fogom hallgatni önmagában is. Fényképezés is nagyon tetszett az, hogy belenyomták az emberek képébe a kamerát, illetve a színek nagyon szépek és elegánsak lettek. Nem egy túltolt színkavalkád, mint sok mai film, amiken látszik, hogy annyira megváltoztatták a színeket, hogy már teljesen torzak. Nem tudom mikor láttam ilyen jól color grading-elt filmet. A kisebb szerepekben játszó színészek is nagyon odatették magukat a végén történő meghallgatásokban. A történet / forgatókönyv pedig, na ezt kell még összeraknom. Az elején eléggé ugrálunk össze-vissza, ez furcsa volt. A film pedig úgy látszik, hogy nem csak Oppenheimerről szól, hanem a tudósok kontra politikusokról is, ami viszont nem fog változni, amíg világ a világ.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák