Új hozzászólás Aktív témák

  • Integra

    titán

    elysium (2013) - ov

    spoileres lehet, bár szerintem nem az :)

    az első és legfontosabb, hogy jó film összességében és sose rosszabbat. abszolút üvölt róla blomkamp sajátos általános és politikai világnézete, így megint hasonló az alapfelállás, mint a d-9-ben, legalábbis ami a nyomort, a kilátástalanságot, a mocskot és nincstelenséget illeti.
    a képi világ egyszerűen csak üt-vág, annyira magával ragadó, nyers és reális, amilyet a d-9 óta sci-fiben nem láttam, sok helyen ugyanaz a dokumentarista komor hangvétel, kézikamera, helyenként azt vettem észre, hogy valami egészen új módon csavarja meg a kamerát egyes jeleneteknél, ezt így még sosem láttam, tetszett :)
    a por, a mocsok, a házag, a gépek, nem érzed mesterkéltnek, hanem elhiszed, hogy valós, létező dolgok mind-mind. és ez igaz az űrállomásra is. ami persze pontosan ellentettje a földnek, patika, ragyog, sehol egy porszem sem, szuper idill, luxus amerre és ameddig a szem ellát.
    blomkamp többször említette, hogy nagy alien világ fan, és az ürállomás felépítésén egyes helyeken ezt a fajta gépies, sterilitást érezni is, nagyon pöpec.
    vér. na itt az van. ugyanúgy röpül minden, szakad cafatokra, mint a d-9-ben és ez így jó, nincsen szarozás, így kell egy filmben a vérnek folynia. nincsen eltúlozva, nem dől liter számra a paradicsomlé... de ahol kell, ott viszont úgy szakad ember darabokra vagy egyebe, ahogy a nagykönyvben megvagyon írva. csillagos ötös!!!
    színészek. matt damon a magányos és tragikus hős, aki ezt szerintem úgy is testesíti meg ahogy kell, de ugye a bourne trilógiában ezt már bizonyította, hogy profi benne. jodie foster szuper politikusnak, igazán lehet útálni érte. viszont a szűk szoknyája még mindig kiadja mennyire jó, izmos lábai és vádlijai vannak, nyamm, dögös ez a nő nagyon még mindig :)) na és ott a flúgos murdock... azt kell mondjam ő volt a legjobb, mert annyira jó sharlto gonosznak, zseniális egy pszciho, egy állat és ehhez maximálisan hozzájárul az ausztrál angolja, óriási löketet ad a személye a filmnek, nem csoda, hogy blomkamp itt sem mondott le róla. ördögien csillog a szeme és tényleg gonosz, nem érdekli semmi, csak maga, a parancs és öl, zúz. kevés ilyen jó gonoszt láttam idén.
    hibák. igen, van benne, a film alatt nem tűnt fel, mert én végig élveztem a filmet, de autóban hazafelé már előjött pár kérdés, de ezeket most nem akarom elszpoilerezni. minden esetre nem olyan arcbakaparós, mint az idei többi filmben szokott lenni, ahol már a film alatt felvágnám az ereim legszívesebben.
    szívesen néztem volna tovább, nem zavart volna, ha kétszer ilyen hosszú, csak egy picit ráfeküdhettek volna jobban mind a föld, mind az elysium életének kidolgozására, kicsit jobban belemenni a részletekbe. legalábbis én személy szerint ezt nem bántam volna, pont ebből fakad pár kérdés és hiba is nekem a filmben.
    aki úgy ül be, hogy azt várja, hogy, meg azt reméli, hogy, meg elvárja, hogy... az messze kerülje el, mert nem fogja tudni értékelni, hogy idén bizony az st:id mellett ez a legjobb sci-fi, messze. eddig. és semmiben sem kell blomkamp-nak szégyenkeznie, mert elérte, hogy ugyanolyan megosztó film lesz, mint a d-9, és ez így jó. egy jó filmnek megosztónak kell lennie. nálam megy bluray-en a d-9 mellé, az biztos.
    szórakoztató film, jó sci-fi és sok olyan van benne, amit idén sem tudott egyetlen másik sci-fi csak megközelíteni sem. valszeg nem is fogják. :)
    szóval blomkamp-nek sem sikerült a d-9-et egy tekintetben megismételnie, egy másik tekintetben, viszont nem. hogy baj e? nem, egyáltalán nem. csak max azoknak, akik saját magukat csapják be. ők csalódni fognak, mint az indexes bohóc, a többiek viszont nem.

    [ Szerkesztve ]

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Új hozzászólás Aktív témák