Új hozzászólás Aktív témák

  • LOTR

    addikt

    Insidious: Chapter 2 - Insidious - A gonosz háza (2013)

    A műfajban ez is legjobbak között van. Megközelíti ugyan, de nem ér fel az első részhez, sajnos túl sokat vesztett a misztikumból, viszont a hasonló filmekhez képest szerintem még így is jobb. Érdekes, hogy pontosan ugyan annyi pontja van imdb-n mindkét résznek, viszont szerintem más a kettő film. Az első ugye szinte teljes egészében az "álomvilágról"/túlvilágról szól, míg a másodikban már sokkal több az akció és kevesebb a talány és a természetfeletti dolgok sejtetése, tehát innen kicsit elvettek, oda meg kicsit mást tettek, kinek melyik tetszik jobban, nekem továbbra is egyértelműen az előbbi. Pont a több akció, ami veszélyes lehet egy ehhez hasonló filmnél és sajnos itt is, hogy muszáj (de vajon tényleg muszáj?) beleírni bárgyú jeleneteket, ahol a szereplők ügyetlenkednek a forgatókönyv szerint. Ez ugyan megbocsátható vétek, de sokat ronthat a film összképén, szerencsére itt nem volt annyira vészes, de azért lehetett volna talán máshogy is.
    A misztikus-félelmet keltő részre pedig, ugye kezdetben úgy keltettek félelmet a nézőkben a filmesek, hogy mindent csak sejtettek, nem mutattak semmit, hisz mi lehet annál félelmetesebb, ha nem tudjuk, hogy pontosan mitől kell félni és mindenki saját maga képzeli el a "démonát". Itt pedig már egy egész történetet adtak a szellemnek, ami szerintem sokat elvesz a "félelem-élményből". Ettől ugyan nem tartok, de nehogy -még ha csak kicsit is, de már szinte voltak jelei itt is- beférkőzzön, hogy a félelemkeltést a naturalisztikus brutalitással oldják meg (pl. a Fűrész sorozat, hogy egy szélsőséget hozzak fel példának - bár ott rendben volt, de ide nem illene bele).
    Nagyon remélem, hogy a harmadik részre megpróbálnak visszakanyarodni az első részben kitaposott ösvényre.
    Ez a rész is nagyon tetszett, de továbbra is az első rész az igazi, nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon kinek és mikor sikerül, ha nem is jobbat, de legalább csak hasonlóan nagyszerűt alkotnia.

    Továbbra is szívesen várom, ha esetleg van ötletetek hasonló témában, mit érdemes megnézni, nem muszáj, hogy horror legyen, lásd Ink és talán még az Inception-t is ide lehet venni egy kis túlzással.

    valamint keresem James Wan első filmjét a Stygian (2000)-t, ha valaki tudja, hol érhető el, az kérem ne tartsa magában, mintha online streaming videóban elérhető lenne, de nekem azért magyar vagy angol felirat kellene hozzá, hogy mindent megértsek
    köszi

    One Ring to rule them all

Új hozzászólás Aktív témák