Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    Her (2013)

    Ritkán van ilyen, mikor egy filmet nem tudok hova tenni. Vártam ezt az alkotást, érdekes dolgokat boncolgat. De nem tudom eldönteni, hogy társadalomkritikának szánta e a rendező, vagy csak egy nemnormális ember történetét szerette volna bemutatni. Mindezt azért gondolom mert eljuthat oda a világ amiről a film szól, mikor nem lesz szükségünk test-test közti emberi kapcsolatra. De ez egy szörnyű jövőkép lenne, amit ez a film még is jól tálal elénk. Már már úgy, hogy elhisszük nincs ezzel semmi baj. De azért a film közepe felé rájövünk, hogy igen is nagy baj van. Én nem tudnék így élni, ezért számomra borzalmas amit ez a film bemutat, annak ellenére, hogy nagyon szépen teszi mindezt. Aztán ott a másik gondolatom, hogy csak egy fura figura története ez. Ha így van akkor az a nem mindennapi magány és elkeseredettség amit ez az alak átél, elég indíték lehet, hogy így találjon boldogságot. Így tanuljon meg újra szeretni. Szerintem elég "beteg" ami lezajlik a szemünk láttára, de nem a rossz értelemben. Engem taszít már ez a szint, mikor a számítógép ennyire élő lesz. (mondjuk nekem az Oculus Rift is átlépi ezt a határt).
    Amy Adams nem szép a filmben, bár itt most nem is az a dolga. Most hagyták színészkedni, és nem is rossz. Joaquin Phoenix ismét jó, de a The Master-ben nyújtott alakítása sokkal emlékezetesebb. Ez is szuper, mert nem lehetett egyszerű egyedül eljátszani egy kapcsolatot. Sikerült neki. Rooney Mara-t nem ismerem és itt sincs sok szerepe.

    Pontozni nem tudok, mert nem tudom eldönteni, hogy mi is volt ez. Inkább pozitívan tudnék nyilatkozni ha valaki megkérdezné tőlem, hogy érdemes e megnézni. De azért felhívnám a figyelmét az illetőnek, hogy nem könnyű anyag!

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák