Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    nagyúr

    válasz devil-k #40986 üzenetére

    Szerintem felmérte a terepet. Az volt az egyetlen olyan helyszín, ami nagyobb, keresnie kellett volna az áldozatát, plusz az egyik jelenetben látszik, hogy ott van a reptér mellett nem sokkal.
    Nekem az egyik kedvenc filmem, mert Mann nagyon finom, életszerű eszközökkel próbál rámutatni a mai emberek ignoranciájára, képmutatására és kétszínűségére.
    Ld.: Max és a nő, Max és az anyja, a virág a kórházban, Vincent története a metróról és aztán a végkifejlet.
    Ami engem nagyon megfogott a filmben az egyrészt az atmoszféra, az az istentelen precizitás, ahogy Mann az éjszakát filmezte és a zenéket alápakolta.
    A másik az a katalizátorjellege mindkét szereplőken, ahogy megváltoztatják a másik életét, milyen abszurd ezt mondani egy bérgyilkos esetében, pedig igaz és pont ez a lényeg: a társadalom két végpontja ez a két ember, az egyikből a legtöbb van Amerrikában, a másikból valszeg a legkevesebb. Ehhez kellett persze a két zseniális színész is, Tom Cruise-nak szerintem ez élete filmje, Foxx meg lazán ott volt mellette.
    A coyote-jelenet meg maga a tökéletesség. Egyrészt, ahogy egy teljesen általános esemény állítja meg ezt a nem mindennapi párost, ártatlanságot és abszurditást hoz a filmbe, másrészt maga az állat és Vincent párhuzama, a magányos vadász, aki mint látható mindenkit maga mögé utasít. Ott volt a katarzis Tom Cruise arcán, hisz a karaktere rájött erre, de nem tud ellene mit tenni. A coyote pedig továbbment egyedül, ahogy ők is...
    Egy igazi masterpiece ez a film a szememben, sajnálom, hogy nem tetszett. :)

    [ Szerkesztve ]

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák